MUČNI DETALJI: Beba koja je ostavljena u vinogradu, provela je više od 24 sata na otvorenom! Bila je pothlađena i postepeno je ostajala bez kisika

Spašavanje bebe u vinogradu (Foto: Magyar Rendőrség)

Šokantna vijest danas došla je iz Mađarske, nakon što je Hrvatica u vinogradu ostavila tek rođenu bebu i potom pobjegla u Osijek. Prijavila se u bolnicu, a nakon što su liječnici shvatili što se dogodilo, alarmirali su mađarsku policiju.

Unatoč kontradiktornim informacijama, Mađari su u rekordnom roku pronašli djevojčicu tešku 2 kilograma kojoj je, u trenutku njihovog dolaska srce još kucalo.

“Oko 11 sati ujutro na mjestu događaja pronašli smo nered, prljavštinu i komadiće posteljice. Tražili smo i dodatne snage na terenu, pa smo u potragu uključili i potražne pse”, kazao je Miklos Angyal, glavni istražitelj mađarske policije za RTL.

Helikopterom hitne pomoći bebu su prevezli u bolnicu, no ubrzo je preminula.

Pedijatrica je rekla kako je dijete na otvorenom provelo više od 24 sata bez nadzora.

“Djevojčica je bila pothlađena, izmjerili smo stvarno nisku tjelesnu temperaturu. Sve je to brzo dovelo do dehidracije i do niske razine zasićenosti šećerom, te je dijete postepeno ostalo bez kisika. Bilo je i ozljeda, i sve je to očito dodatno pogoršalo stanje djevojčice.”, kazala je pedijatrica Maria Szasz.

Najveća zatvorska kazna je pet godina, a zbog osjetljivosti situacije, policija ne iznosi detalje.

 

 


Komentari