Mladić u bolnici u Dubravi platio pregled majci koja je došla sa sinom i nije imala dosta novaca

Photo: Zeljko Hladika/Pixsell

U Facebook grupi Zakaj volim Zagreb često se pojave priče koje daju nadu u bolje sutra. Upravo je i takva priča mame Mirjane Jurčević, koja je opisala što se zbilo u subotu, u bolnici u Dubravi. Mirjana navodi da je željela s članovima grupe podijeliti priču o dobrim ljudima i dobrim djelima u Zagrebu.

“Jedna je mama, tek u petak navečer saznala, da joj sin, devetogodišnjak koji trenira nogomet, treba obaviti liječnički pregled, kako bi u nedjelju mogao prisustvovati utakmici. Jedina ustanova koja je bila otvorena u subotu, bila je poliklinika u Dubravi. Dolazimo tamo nas dvoje i njegov brat (10 god) i dočekuje nas red od prvog kata do prizemlja. I nismo sigurni, hoće li nas uopće stići primiti, ali ne odustajemo. Želja mog sina za tim ‘papirom’ i podrška njegovog brata, jača je i od dva sata, koja smo proveli u redu”, započela je.

“I kad smo već ispred vrata za prijavu pregleda i s velikom šansom, da ćemo uspjeti, mama na zidu vidi papir, da pregled od 6.9. košta 200 kn. U novčaniku ima 150, jedna kartica joj je istekla, da nije primijetila, niti dobila obavijest o tome, a na drugoj nema novaca. Mama šansu vidi u pozivu sestrični i pita ju, što može napraviti i traži pomoć, da joj se novci vide odmah na računu.

Priču je čuo mladić, koji je stajao ispred nas i za vrijeme razgovora maše mami svojom karticom i kaže – ja ću! Mama to rukom i gestom odbija. On svoju dobru namjeru ponavlja. Mama prekida razgovor, razmjenjuje s njim par rečenica, ali i dalje je zatečena i ne može prihvatiti takvu pomoć”, nastavila je Mirjana.

“Dolazimo na red za prijavu, a taj dečko, prije nego ulazi na pregled, daje zbunjenoj mami, svoju karticu u ruke i govori joj svoj pin! Mama ima pune oči suza i ruke joj se tresu toliko, da jedva upisuje podatke djeteta, plaća njegovom karticom i sjeda s djecom ispred sobe za pregled. Odmah ponovo zove sestričnu i moli, da dečku uplati na račun 200 kn i da joj pošalje potvrdu. Dečko izlazi s pregleda i mama moli, da sjedne i pričeka, da potvrda o uplati stigne. Ali on odmahuje rukom i kaže – sve ok. Mama ponovo, ali sad inzistira, da pričeka potvrdu, ali on s osmijehom kaže – sve je u redu, vjerujem. Predugo sam već tu i idem”, opisala je Mirjana situaciju iz poliklinike u Dubravi.

“Mama uspijeva dobiti njegov broj telefona i odmah po primitku potvrde o uplati, šalje mu je na mobitel, uz zahvalu od srca i riječi – kako je jednom, malom nogometašu omogućio da sutra bude na utakmici, a njegovoj mami, natjerao suze na oči. Dečko odgovara: ‘Zato su ljudi tu, da si pomažemo. Sve je u redu. Sretno sutra na tekmi!’ Ti ‘mali dječaci’ su toga dana, na najljepši mogući način, naučili kako treba širiti dobro! Hvala jednom Filipu”, zaključila je Mirjana.

Njezina priča raznježila je brojne čitatelje i sugrađane i pokazala da još uvijek ima puno dobrih ljudi!

 


Komentari