MASIRAO IH ‘SVETOM’ VODOM, SAVJETOVAO DA NOVAC LIJEPE NA ČELO: Lažni hodža (30) naivne Zagrepčane opelješio za 100.000 kuna!

Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija

Lažni hodža Robert J. (30) proglašen je krivim i osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora jer je “skidanje uroka” naivnim Zagrepčanima naplatio čak – sto tisuća kuna.

Pravomoćno je osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora uz obvezu da oštećenima vrati sav novac koji im je uzeo prevarom. U komunikaciji se predstavljao kao Adem Hodža, a nevjerojatno je na što je sve uspio nagovoriti ljude.

Naime, veljači ove godine poduzetni je “skidač uroka” u Zagrebu izradio Facebook stranicu s profilnim imenom Adem Hodža na kojem je lažno oglašavao da liječi od crne magije.

Jedan od onih koji su nasjeli na njegovu priču je i Zagrepčanin Renato koji mu je rekao da treba pomoć.

“Rekao mu je da skine sliku sa zida, ode do spavaće sobe i uzme sav novac koji ima i stavi na čelo, što je isti i učinio vjerujući da skida uroke, nakon čega se hodža počeo moliti na arapskom jeziku. Potom je Renatu rekao da uzme jastučnicu, stavi sav novac u nju, kao i kruh koji ima kod kuće, tri puta ju zaveže i donese kod stare džamije u Zagrebu”, navodi se u presudi.

Tamo mu je lažni hodža uzeo jastučnicu u kojoj je bilo oko 4,850 eura kako bi mogao krenuti sa seansom, te mu rekao da napravi tri kruga oko stare džamije. Kad je on krenuo, Robert je trčeći zbrisao.

Nakon par dana, nova žrtva – Marija. Njoj je rekao da je protiv nje “napravljena magija od osobe sa slovom S i M, te da joj zbog toga od 16. godine ništa ne ide od ruke i da je njezina slika zakopana u zemlju te kako trune slika tako će trunuti i ona”.

Kako nije imala deset tisuća eura koje je od nje tražio, pristala je da sklopi pretplate i uzme dva skupa mobitela i dva laptopa. Poslao ju je i u luksuzni dućan po sat Rolex vrijedan 91.000 kuna, ali nije imala dovoljno novca na računu.

“Te večeri rekao joj je da ga pričeka u Sesvetama na sajmištu s mobitelima i prijenosnim računalima, ali je oštećena u posljednji trenutak posumnjala u istinitost njegovih navoda te događaj prijavila policiji”, stoji u presudi.

Samo dan kasnije, nova žrtva. Riječ je o Zagrepčanki Katici, o čijem se zdravstvenom stanju lažni hodža ranije raspitao. Rekao joj je da zna kako ima problema s kralježnicom i da joj može pomoći masažom. Našli su se brzo u njezinu stanu, žena je pristala na masažu svetom vodom.

“Legla je potrbuške na krevet, nakon čega je započeo s masažom njenih leđa i ruku te u jednom trenutku stao koljenom na njena leđa te joj podizao ruku u zrak, zbog čega ga je molila da ju pusti jer je osjetila bolove u području bubrega. On joj je potom u tri navrata na silu ulio svetu vodu u usta govoreći joj da će sve biti u redu, da bi mu u jednom trenutku zazvonio mobitel, a oštećena se, zbog prevelike količine svete vode koju je silom popila, uputila na toalet. Tada joj je Robert ukrao čak 7,800 eura iz komode i – pobjegao.

Potkraj veljače stupio je u kontakt i s Mirjanom kojoj je također ponudio skidanje crne magije, na što je ona pristala.

Ona je tada predvečer autom došla do Trga žrtava fašizma, a Robert  je sjeo na suvozačko mjesto. Dok je ona tražila sitniš da plati parking, “hodža” joj je istrgnuo novčanik i ukrao – 1,200 eura, 1,700 kanadskih dolara i pet tisuća kuna.

“Daj mi taj novac, treba mi do tri sata popodne, vratit ću ti ga”, rekao joj je.

Mirjana ga je molila da joj ostavi barem tisuću kuna, a Robert je pristao, otišao iz automobila i nestao.

Inače, Robert Jusić rođen je u Lukavcu kod Tuzle. Ima sedam razreda osnovne škole, šestero djece i poduzeće Jusić d.o.o. u kojem radi i zarađuje oko 1500 maraka (oko 5.500 kuna), piše Danica.hr.


Komentari