Lošinjski Boutique Hotel Alhambra domaćin najboljim vinima Iločkih podruma

Iločki podrumi, najstarija i najnagrađivanija vinarija u Hrvatskoj, posjetiteljima enološkog Masterclassa u Boutique Hotelu Alhambra predstavila je raznolika i osebujna vina svog podneblja.

Masterclass predavanje vodila je članica Uprave Iločkih podruma za marketing i izvoz Karmela Tancabel, koja je pripremila prezentaciju i degustaciju nekoliko vina, među kojima su Graševina Velika Berba 2011. i arhivska iz 1983., Traminac limitirana serija iz 1982. i Traminac Izborna berba bobica iz 2011., nagrađen srebrnom medaljom Decantera.

Iločki podrumi poznati su po više tisućljeća staroj tradiciji uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta, a u svojoj bogatoj vinoteci imaju liniju Principovac te linije klasičnih, odabranih, vrhunskih i predikatnih vina. Glavni su nositelji razvoja Iloka kao vinske destinacije Srijemskog vinogorja, hrvatskog Podunavlja te ovog dijela Europe. Uz to, razvijaju i autentičnu turističku i ugostiteljsku ponudu, povezujući sadržaje turističke destinacije s vinarstvom i vinogradarstvom.

Kako bi posjetitelji Masterclassa u vinima Iločkih podruma uživali još i više, njihove renomirane vinske etikete – Princeps pjenušac, Chardonnay Premium, Graševinu, Rajnski rizling, Frankovku Premium i Traminac – pratile su gala večeru u pet sljedova u hotelskom à la carte restoranu Alfred Keller.

Za jedno od predjela serviran je file kovača s bobom i špinatom u kombinaciji s osebujnom Graševinom Premium iz 2017., a kao glavno jelo pačja prsa s mlincima i brusnicama uz Frankovku Premium berbe 2016. Gastronomska rapsodija na večeri nakon enološkog Masterclassa zaokružena je desertom od ličija uz spektakularni iločki Traminac od prosušenih bobica iz 2011.

Enološki masterclassovi održavaju se već četvrtu godinu u lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra, gdje se predstavljaju isključivo butelje biranih vina i godišta. Među njima su uspješnice vinarija Sassicaia, Château Mouton Rothschild, Opus One, Hugel, Goriška Brda, Tenuta di Biserno te Château Palmer. Osim stranih izlagača, na masterclassovima se predstavljaju i hrvatske vinarije, kao što su Benvenuti, Krauthaker te plešivičke vinarije Korak, Šember i Tomac. Nakon Iločkih podruma, drugi Masterclass u Alhambri održat će se u lipnju kada će jedna od najpoznatijih i najrenomiranijih svjetskih vinarija Château Lafite Rothschild predstaviti svoj Champagne Rothschild.


Komentari