Kupanje na ovom slapu može biti pogubno: ‘Djetetu je glava bila napola potopljena, pitao sam ga gdje su mu roditelji’

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Koranski slap nedaleko centra Karlovca primamljiv je kupačima a Karlovčani dobro znaju da može biti i vrlo opasan, posebno jer je na njemu bilo nažalost puno slučajeva utapljanja, piše KAportal.

“Danas poslijepodne sam bio na koranskom slapu sa svojim klincima i njihovom ekipom. Djeca su se htjela spuštati. Isto tako meni slap i sve ono što on nudi nije mrzak. Za razliku od jučerašnjeg dana, danas je na slapu bilo puno manje ljudi. Očito zbog najave lošeg vremena”, napisao je hrabri Karlovčanin na svojem Facebook profilu koji je dan ranije prisustvovao traumatičnom iskustvu kada se dijete gotovo utopilo. Bez njegove brze reakcije, tragediju ne bi bilo moguće izbjeći.

“Djeca su se spuštala a ja sam ih dolje hvatao. Moram reći da moji klinci poput vatrogasne vježbe ponavljaju što da učine ako ih slap odnese. Dakle, da se bez panike prepuste vodenoj struji koja ce ih odnijeti u mirniju vodu odakle mogu plivati ukoso prema slapu a nikako okomito na slap. Da mogu zaroniti ispod vodene struje i kroz mirni sloj vode vratiti se. Isto tako da ne plivaju protiv vodene struje jer ce ih brzo iscrpiti što je najgora situacija za neiskusne plivače”, opisao je ovaj otac koji vjeruje kako je svoj posao educiranja malenih dobro obavio.

“Na slapu oko nas je bilo i troje nama nepoznate djece. Stariji viši dječak od kojih deset godina te dječak i djevojčica, jedno tri godine mlađi. Pretpostavljam da bi se moglo raditi o braći i sestri obzirom da su svi troje dosta slični, tamnoputi i veće tjelesne težine od onoga bi bilo primjereno za tu dob. Sami samcati su se spuštali niz slap i po njemu se penjali. Bez obzira što je pola slapa već suho, voda je u drugom dijelu još uvijek brza i nosi”, nastavio je.

“Kad sam se okrenuo sa moje desne strane u vodenoj struji našao se stariji dječak koji je već izmoren od plivanja kontra vodene struje počeo da zapomaže meni iza leđa sa glavom pola potopljenom. Skočio sam do njega i svojom desnom rukom uhvatio njegovu lijevu ruku. U tom trenutku sam osjetio svu njegovu težinu koja je uz snagu slapa bila velika. Izvukao sam ga do betonske ploče i otpratio do mirnijeg dijela slapa. Pitao sam ga gdje su mu roditelji, međutim nije ništa rekao već je s ovih dvoje otišao”, dovršio je.

Komentari

loading...