KAOS NA CESTAMA: Zbog produženog vikenda najavljene gužve, evo gdje će biti najkritičnije danas!

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Zbog praznika koji su pred nama, danas nas na prometnicama diljem Hrvatske očekuju gužve. Kako javlja Hrvatski autoklub, tijekom dana, a osobito u poslijepodnevnim satima, očekujemo pojačan promet na glavnim prometnicama i graničnim prijelazima, osobito na autocesti A1 Zagreb – Bosiljevo II, Ličkoj magistrali (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na Istarskom ipsilonu i većini državnih cesta te gradskih prometnica u Istri.

Gužve su moguće na naplatnim kućicama Ivanja Reka, Lučko, Macelj i Karlovac, a pojačan priljev vozila očekuje se i u trajektna pristaništa. Na autocestama su mogući česti zastoji u blizini odmorišta i čvorova kao i vožnja u pokretu na pojedinim dionicama pa vozače pozivamo na dodatan oprez. Pojačan promet osobnih vozila očekujemo na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, a teretnih na graničnim prijelazima: Macelj, Bregana, Bajakovo, Rupa, Pasjak i Tovarnik.

U trajektnom i katamaranskom prometu ne očekujemo poteškoće, no moguće su gužve i čekanja na ukrcaj u pojedinim trajektnim pristaništima.


Komentari