I HDZ I SDP MISLE DA POBJEĐUJU: Josipović, Bandić i Linić mijenjaju karte, na zadatku i Jovanović!

nacional.hr

Pouzdani izvor iz Banskih dvora opet se ukazuje s novim objavama; ovaj put s kalkulacijom oko datuma izbora. Zadužen za osluškivanja glasa naroda.

Mnogi ga zovu kodnim imenom Zoki.

Ovaj put ima i dodatnu zadaću, otkriti što bi se narodu više svidjelo. Pretpostavljaju da ih izbori zanimaju. Naravno, ne. Zbog uvažavanja tog istog naroda ne bi ga trebalo uvrijediti jer o njihovim glasovima i raspoloženju, ovisi vlast. Zaključak baš nije osobito originalan, a i ne treba za njega analitički um,više onaj svakidašnji. Pokušaj dodvoravanja tom istom narodu jeftinim mjerama, gotovo se uvijek pokazalo, nije isplativ. Narod na kraju uvijek ipak shvati. I prepozna. Potrošačke mjere nisu lijek. Koštaju državu, za banke lako, ali i otkrivaju da autor nema kvalitetnijih reformskih rješenja.

Lakše je pronaći ustavne stručnjake u svom taboru za osporavanje Šeksovih upozorenja o mogućoj ustavnoj krizi. Bilo bi dobro da su iz Rijeke. Iako,nemaju oni lak posao. Šeksu i oni koji ga ne vole,teško mogu osporiti znanje i stručnost, a ne treba zaboraviti ni njegovu posljednju funkciju na Pantovčaku. Mogli bi se zapitati i – je li to samo njegovo mišljenje?
Raspravu bi svakako trebali otvoriti. Čemu panika za nekoliko posljednjih dana vlasti?


Pri tome,u strasti za foteljama može biti opasno štogod zaboraviti. Naime,zbog zakona po kojem mandat zastupnika traje do prisege novih bez obzira što je Sabor formalno raspušten ukoliko izbore pomaknu na početak sljedeće godine, mandat saborskog zastupnika u ovom mandatu bio bi duži od četiri dopuštene godine…. Ustavno i zakonski?

Dakle, ipak adventski izbori! Dan Republike mogao bi im biti najdraža varijanta, ne samo zbog emocija. Do tada se većina građana koji žive izvan domovine još neće vratiti, svaki glas je važan.

Što prije odrediti dan, ne piliti živce biračima. Već sada nitko ništa ne radi, vladajući dobro osunčani i u skupim odjelima demonstriraju socijalnu osjetljivost. Konverzija franka,oprosti dugova, terensko pojavljivanje zamijenjenilo ono salonsko…brzo će glasačke kutije. Dok se ne zaboravi i ne grune nova afera…

Svi misle da pobjeđuju….i SDP i HDZ! Ujedinjena ljevica i ona razjedinjena, baš kao i desnica…bit će važni samo ako prijeđu prag. Inače, pomažu protivnika… Kada Josipović ne bi prešao prag, pomogao bi Karamarku, vjerojatno najjačoj stranci. Baš kao i Mirela. Mogla bi se naći na istoj strani sa Željkom Markić, a ako Josipović i Čačić uđu u Sabor, vjerojatno će nalijevo. Ako je po uvjerenju. Ili, iz osvete..na drugu stranu.

Rijeka ovaj puta nije jedinstvena ni predvidiva..možda čak ni Istra. Josipović, Linić i Bandić bitno mijenjaju karte, a s njima na istom zadatku bit će i Jovanović… prema odluci birača koji mu ne daju glas. Zoranu promaklo…

Dakle, sve je upitno, svi akteri jako važni, sve pobjednik do pobjednika.

Samo, ne dirajte nam Božić, uzmite Dan Republike!!!

Komentari

loading...
-->