GADE MU SE NARODNJAČKI KLUBOVI! Bivši general otkupio kultni zagrebački restoran: ‘Napravit ću pravi europski noćni klub’

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL, Ilustracija

“Dovest ćemo nešto novo u Zagreb, Zagrebu i Zagrepčanima. Investicija u svakom slučaju neće biti mala, spremni smo na to”, najavio je u nedjelju bivši general Ivan Čermak, nakon što je postao vlasnik restorana Šumrski dvor.

Naime, nekoć kultni restoran već godinama zjapi prazan. Iako ga je Željko Kerum kupio prije 10 godina, nekretnina je završila kao dio stečajne mase.

No, Čermak sada ima viziju modernog restorana, a u obnovi će angažirati domaće i svjetske arhitekte.

“To je ipak bio jedan kultni zagrebački restoran. Ja kao mlad sam isto bio vezan uz njega i to je više sentimentalna priča nego naš core bussiness”, rekao je Čermak za Dnevnik Nove TV.

Dosta mu je narodnjaka 

Osim restorana, Čermak je postao i vlasnik prostora u kojemu je nekad bilo kino Central.

“Kada gledate ovo sve danas u Zagrebu, svi ti klubovi narodnjački, sve je to na razini poluprimitive. Želimo u grad dovesti jedan pravi europski noćni klub u koji će biti dobrodošle sve generacije ljudi, mislimo napraviti stvarno jednu ekskluzivu na svjetskom nivou”, istaknuo je.

Inače, ovo nije prva poslovna suradnja bivšeg generala i Keruma. Još 2012. se pisalo kako je Čermak kupio njegovu jahtu Joke, u vremenu kada je Keruma “stisla kriza”.

Godinu kasnije Čermak je postao vlasnik Croduxa. Otkupio je tada hrvatski maloprodajni naftni biznis austrijskog OMV-a, a cijena tad nije bila objavljena. Ipak, nagađa se da se radilo o iznosu između 110 i 120 milijuna eura. U siječnju ove godine Crodux je prodan slovenskom Petrolu, objavljeno je na Ljubljanskoj burzi.


Komentari