FESTIVAL CRAFT PIVA I MUZIKE: 40 VRSTI PIVA!

FOTO: Zmajska pivovara

Zmajska pivovara ponovno organizira njihov popularni festival Zmajevo, na kojemu će ponovno ugostiti poznate europske craft pivovare. Festival će se održati 29. lipnja na lokaciji Zmajske pivovare. Na točionicima će se naći više od 40 vrsti craft piva, od kojih će neka biti prvi put kod nas, a dolaze iz Španjolske, Estonije, Poljske, Norveške i Hrvatske. Cjelodnevni program iz dnevnog druženja prerast će uz live svirke bendova u pravi tulum na otvorenom. Ulaz je i ove godine slobodan.

Na Zmajevo po prvi put stižu pioniri španjolske craft scene Cervesa del Montseny. Na posljednjem Barcelona Beer festivalu pokupili su čak četiri medalje, a sada dolaze i s
nagrađivanim pivama. Pivovara Lehe Pruulikoda iz Estonije poznata po eksperimentiranju s različitim sastojcima te pivima s visokim postotkom alkohola predstavit će se pivima Ravnodenstvie i Sunrise at the Secret Beach.

Browar Pinta pivovara iz Poljske će predstaviti svoje prvo kolaboracijsko pivo sa Zmajskom – voćno, citrusno, tropsku NE IPA-u, Dragons Pint. Među brojnim pivima na točioniku ponudit će i potpuno novo Tere Fere pivo, mornarski plavi ale s borovnicom. Vraćaju se Norvežani Amundsen bryygeri te domaća uzdanica Varionica.

Za hranu će se pobrinuti Chello pizzeria, BBQ Hot Yard, te poznati Volim ljuto umaci. Za glazbu tijekom dana zadužen je DJ Oliver, dok večernje nastupe spremaju punk bendovi Šank i Debeli Precjednik, rap kolektiv Dregermajster Crew i novosadske rokerice Tri kapljice.


Komentari