Drama u Vinogradskoj ne prestaje: Ponovno nije izabran ravnatelj, što je s pacijentima?

Bolnica u Vinogradskoj ((Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Nakon niza peripetija, odgađanja odluka, kontroverzi, povuci potegni situacija drama u KBC Sestre milosrdnice dobiva novi zaplet i ulazi u elemente drame sa neizvjesnim završetkom.

Upravni odbor ponovno na današnjoj sjednici nije izglasao novog čelnika ove zdravstvene ustanove.

Naime, dva člana su podržala izbor Maria Zovaka za ravnatelja dok su trojica ostala suzdražna i time niti jedna kandidat nije dobio potrbnu većinu glasova te će se natječaj za izbor ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice ponoviti. Protukandidati Zovaku su njegova zamjenica prof. dr. sc. Dijana Zadravec i akademkinja Mirna Šitum. 

A prije samo dva dana ravnatelj prof. dr. sc. Mario Zovak predložio je razrješenje dužnosti prof. dr. sc. Dijane Zadravec, njegove zamjenice. No Upravno vijeće taj njegov prijedlog nije prihvatio.

S tri glasa protiv razrješenja peteročlano upravno vijeće Vinogradske završilo je ovaj slučaj koji je bio eksponirana tema još od lanjskog prosinca.

Tada je zbog navodnog incidenta sa zaposlenicom Mijom Primorac prof. Zadravec prijavljena bolničkim tijelima te je ravnatelj Zovak zatražio da ju se razriješi dužnosti. U međuvremenu je došlo do izmjene sastava Upravnog vijeća te je na njegovo čelo postavljen državni tajnik Tomislav Dulibić što je pojašnjeno kao koincidencija, a u svakom slučaju epidemija novog koronavirusa odgodila je sve aktivnosti, pa tako i sjednice vijeća. Na jednoj održanoj tijekom veljače zatražena je dodatna dokumentacija, a na sjednici Upravno vijeće je, da tako kažemo, oslobodilo Zadravec, piše Vecernji list.

“Dokazala sam da sam lažno optužena i UV je donio odluku da sam nedužna. Od prvog sam dana tvrdila da je Mia Primorac kao niže rangirani izvršitelj inscenirala sukob koji se nije dogodio kako bi zataškala koruptivne radnje kojima se uime grupe ljudi željela okoristiti projektom od 32,5 milijuna kuna koji sam dovela u KBC SM. Paralelno je radila za Vinogradsku bolnicu i tvrtku Europlantaže d.d., za koju je namještala natječaj, za što je kazneno prijavljena DORH-u.

Nije nikakva tajna da se Zovak i njegova zamjenica Dijana Zadravec međusobno ne podnose, iako su oboje članovi HDZ-ova odbora za zdravstvo pa nas stoga ove zavrzlane i drame oko izbora novog ravnatelja ove zagrebačke bolnice ni ne čude. A pitamo se s pravom gdje su u svemu tome pacijenti i korisnici bolnice? Možda ćemo na to pitanje uskoro dobiti odgovor.

 


Komentari