DRAMA S MASKAMA ŠOKIRALA BIVŠU ŠEFICU STOŽERA: ‘Nije mi dobro, u šoku sam zbog smjene, sve saznajem iz medija’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Oliveru Majić s čela zagrebačkog Stožera civilne zaštite smijenila je vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević. To je učinila nakon što je ukinula odluku o tome da će se u Zagrebu morati nositi maske na otvorenom. Potom je sebe postavila na čelo Stožera.

“Ne osjećam se fizički dobro. U šoku sam. Trenutačno u ruci držim e-mail poslan svima jučer ujutro u 9.53 sata u kojem je stajala mjera o prijedlogu obveznog nošenja maski na otvorenom. Sa mnom nakon toga nitko nije razgovarao, o svemu doznajem iz medija. Evo,  slušam Lovrića na televiziji i ne osjećam se dobro”, rekla je Olivera za Jutarnji list. Tvrdi kako s njom nitko nije o cijeloj situaciji razgovarao te kako ništa ne zna.

“Ja situaciju s pandemijom shvaćam ozbiljno. Dajte mi nekoliko dana da skupim sve mailove i prepisku jer svi su to znali još ujutro i nisu me ni o čemu informirali. U šoku sam”, dodala je Majić nakon gostovanja Ivice Lovrića na N1, koji je rekao kako ta odluka nije bila donesena u suradnji s Jelenom Pavičić Vukičević.

“Ona trenutačno obavlja posao gradonačelnice i neodgovorno je donijeti takvu odluku, a da najodgovornija osoba za upravljanje gradom u tom trenutku to ne zna. I sasvim sigurno ta odluka nije dobra i nije potrebna. Stoga je Pavičić Vukičević donijela jedinu moguću odluku da preuzme sama vođenje zagrebačkog Stožera i povuče tu odluku”, rekao je Lovrić.

Dodao je kako se ne radi o odluci donesenoj u interesu predstojećih lokalnih izbora, nego smatra kako bi bilo neodgovorno kada bi se epidemiološke mjere donosile tako da se remeti normalno funkcioniranje grada.

 


Komentari