DOZNALI SMO TKO BI MOGAO U DRUGI KRUG! Situacija se tek sada zaoštrava, utrka će biti opaka do samog kraja

Foto: Pixsell

Škorina kandidatura za gradonačelnika Zagreba već je nekoliko dana top tema u metropoli, a neki mu zamjeraju što se nije usudio to učiniti prije, već nakon što se, kako kažu, “vlastitim očima uvjerio da je Milan Bandić pokopan”.

Čekaju li zagrebačku političku scenu zavrzlame i razna podmetanja, pitali smo političkog analitičara Žarka Puhovskog. Rekao nam je kako bi do svibnja u Zagrebu moglo biti “vatreno” ako Škoro odluči igrati na strah od ljevice. Njegov ulazak u igru mogao bi pošteno prodrmati dosadašnji poredak kandidata.

Iako istraživanje o javnom mnijenju veliku prednost daje Tomislavu Tomaševiću kada je zasjedanje na tron glavnog grada Hrvatske u pitanju, mogao bi ga zamesti vjetar ako Miroslav Škoro odradi dobre poteze.

Škoro ne zna puno o Zagrebu, to nam sugovornik sa sigurnošću tvrdi, no dodaje i kako uz pravi tim savjetnika taj nedostatak vođe Domovinskog pokreta ni ne mora izaći na vidjelo, ako se sve odradi kako treba.

Kao Škorin as u rukavu, Puhovski navodi to što nije dugo u politici i nema afera vezanih za korupciju, pa ga to razlikuje od desnice, tu podrazumijeva one poznate. I oni imaju mlađa lica nepovezana s korupcijom, no problem je što nisu dovoljno poznati.

Kad smo već kod nepoznatih lica i imena, Puhovski se dotaknuo HDZ-ovog Filipovića i SDP-ovog Klisovića, za koje govori kako su pod pritiskom, iza njih su najveće stranke, a oni su nepoznati, pa se ponekad oštrom retorikom pokušavaju dokazati kao čvrste osobe, zaključio je.

Otkrio nam je i koja su njegova top četiri kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, a to su Tomašević, Škoro, Filipović i Klisović. U drugom krugu završiti bi mogli, kaže, Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro, a objasnio nam je i kako bi se tad birači lakše odlučili za desnu opciju nego da im je na izbor ponuđen netko iz HDZ-a naspram glavnog aktera platforme Možemo.

SDP-ov i HDZ-ov kandidat za lokalne izbore u Zagrebu nemaju iskustva s Gradom, a ni ozbiljnom politikom, to je činjenica. No isto bi se moglo reći i za Miroslava Škoru. Mnogi su ga u više navrata “bocnuli” zbog poraza koje je nanizao jednog za drugim, pa drukčije nije bilo ni s predsjednikom Hrvatskog sabora.

Gordan Jandroković izrazio je u petak zadovoljstvo jer je HDZ-ov kandidat Davor Filipović u anketama na prvom mjestu, od kandidata sa centra, te poručio da će Miroslav Škoro i na zagrebačkim izborima “nastaviti gubitnički niz”.


Komentari