‘DOTEPENEC’ DRAMA: Holy napali na Twitteru, ona im začepila usta: ‘Dotepao se Slavko Linić nakon što je zvao prijatelja Šostara’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

“Mi Zagrepčani smo fakat magarci, šutimo ko’ zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u ZG živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućava širenje bolesti je najviša, ali eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto?”, napisala je jučer na Twitteru Mirela Holy. No, radi jednog komentara bivše saborske zastupnice i ministrice povela se ljuta rasprava, a “pala” je i pokoja optužba za lokalpatriotizam.

Na opasku jedne pratiteljice da se “pola Zagreba cijepilo samo mi to još ne znamo”, Holy je odgovorila da su se u metropoli “preko reda cijepili različiti dotepenci“.

“Kao Zagrepčanina me stid, jer pada da i u moje ime iznosiš ove prizemne šovinističke objave. Nije čudo da nas ostatak države prezire, jer u njihovim očima Zagreb si ti i tebi slični iz povlaštene parazitsko-političarske kaste”, uvrijedio se tviteraš.

No, Holy nam je pojasnila da je kontekst “dotepenca” krivo protumačen.

“Ako postoje pravila tko ima prioritet za cijepljenje, onda doista ne razumijem odakle pravo ljudima da iz drugih gradova Hrvatske ‘dotepu’ u Zagreb i cijepe se preko reda.

Konkretno mislim na Slavka Linića. Uz ljude koji imaju ozbiljno ugroženu kliničku sliku zar je moralno nazvati prijatelja Šostara i sebe namiriti prije onih čije je zdravlje doista ugroženo”, rekla nam je Holy.

Poruku ima i za Bojana Glavaševića, donedavnog stranačkog kolegu koji je ispod tvita komentirao kako mu je “smiješna  ta malograđanska perverzija lokalpatriotizma”. U svome istupu takvo nešto ne vidi ni u tragovima.

“Ja sam Zagrepčanka i volim svoj grad. Ne razumijem zašto se za njega onda ni bih borila. Ako ljudi koji žive u metropoli pristaju na to da budu građani drugog reda i time izražavaju kozmopolitizam, onda je to njihov problem. Zagreb bi trebao dobiti isti tretman kao i ostatak Hrvatske.

Prozivati me za lokalpatriotizam dok samo tražim ista pravila igre za sve je apsurd”, poručuje.

“Ovo sve je stvarno postao jedan ‘veliki nonsense'”, zaključuje Holy.


Komentari