‘DEČKO JE TRI KOPLJA IZNAD DRUGIH’ Plenković komentirao Filipovića i ideju o tvornici cjepiva u Zagrebu

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

“Zašto su svi navalili da napadaju baš njega je jasno, jer je takav scenarij vidljiv u Hrvatskoj u posljednje vrijeme”, izjavio je u subotu premijer Andrej Plenković dok je pred okupljenim novinarima srčano branio svog odabranika za lokalne izbore Davora Filipovića.

Objasnio je ponovno Plenković kako se radi o “sjajnom kandidatu, odličnom i obrazovanom čovjeku”.

“Iz svih nastupa i debata je vidljivo da je tri koplja iznad drugih u znanju”, dodao je premijer pa poručio da je ideja o gradnji tvornice cjepiva odlična.

“Ja mislim da je to sjajna ideja, o njoj smo pričali. U trenutku kad je cijeli svijet suočen s pandemijom i ne znamo koliko će trajati… A pritom sada imamo zastoj u distribuciji i dostavi… Trebamo razmišljati o tome da se s partnerima u Hrvatskoj napravi tvornica. To je sasvim logična inicijativa”, tvrdi.

‘Filipović bode u oči’

Novinari su ga zamolili da komentira jučerašnji incident, kad je ravnateljica zagrebačkog Glazbenog učilišta Elly Bašić pozvala policiju nakon što su se Filipović i njegov tim nenajavljeno pojavili u dvorištu škole.

“To je jedna greška koju su priznali. Ali pogledajte koliko je drugih kandidata pred školama, malo sam gledao jučer. To nikoga ne smeta. Mislim da ljude Filipović bode u oči”, komentirao je Plenković pa zaključio da je “dečko ozbiljan i bolji od drugih”.

 

 

Komentari