Bivši pročelnik iz Vinogradske mogao bi postati ministar: Evo tko je Vili Beroš

Ministar Vili Beroš u obilasku KB Dubrava, Foto: Marko Todorov / CROPIX

Dr. Vili Beroš, pomoćnik ministra zdravstva, trebao bi naslijediti Milana Kujundžića na mjestu ministra zdravstva, pišu mediji.

Pet kandidata za novog ministra: Među njima i Prgomet

Prije dolaska u Ministarstvo Beroš je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice. U imovinskoj kartici koju je ispunio prilikom dolaska na dužnost pomoćnika ministra stoji da mu je neto plaća 15.622,47 kuna. Supruga mu radi u dječjem vrtiću te ima neto plaću od 6184 kune. Zajedno imaju dva kredita, jedan od 50.000 eura podignut 2016. i drugi od 75.500 eura podignut 2008. godine, piše 24sata.

U Zagrebu imaju dvije nekretnine, jednu od 140 kvadrata u Rudešu i drugu od 50 kvadrata u Vrapču. Imaju i voćnjak od 1692 kvadrata u Laduču. Beroš je i suvlasnik (s trećim osobama) stana od 75 kvadrata i kuće s okućnicom od 135 kvadrata u Jelsi na Hvaru, što je stekao nasljedstvom.

Supruga ima Audi A3 iz 2011. godine, a on Jeep iz 2008. godine. Suvlasnik je glisera, procijenjenog na 70.000 kuna. U imovinskoj kartici naveo je i da posjeduje sat Breitling čija je vrijednost 35.000 kuna.

U svom životopisu navodi da je rođen 13. prosinca 1964. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u Jelsi na Hvaru. Nakon završetka vojnog roka upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Oženjen je i otac je dvoje djece. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1989. godine s prosječnom ocjenom 4,83.

“Moja suradnja s ministrom je bila korektna te sam ga podržavao u svim njegovim nastojanjima. Moje dj

elovanje je bilo na poboljšanju zdravstvene zaštite”, rekao je u ponedjeljak u emisiji Otvoreno dr. Vili Beroš, pomoćnik ministra zdravstva.

Na pitanje je li spreman preuzeti resor zdravstva, odgovorio je potvrdno.

“Vi znate da sam prije govorio da ne želim o tome govoriti, ali kad me pitate ukoliko premijer misli da treba promijeniti ministra, ja ću se odazvati. Smatram da sam adekvatan i da imam dobre kompetencije za tu poziciju.”

Premijer Andrej Plenković rekao je kako će novog ministra zdravstva objaviti u srijedu.


Komentari