ANĐA MARIĆ O VELIKOM POVRATKU NA SCENU: ‘Motiviralo me to što sam poželjela živjeti punim plućima’

Anđa Marić (Foto: Šime Eškinja)

Grupa Flare je objavila novi singl i spot pod nazivom “Dani, sati, minute”. Drugi je to povratnički singl ovog popularnog benda koji je najavio i novi studijski album. Pjevačica te kultne grupe Anđa Marić za Zagreb.info je naglasila da je fenomenalan osjećaj vratiti se na radijske valove, a dotaknula se i svoje dugogodišnje borbe s multiplom sklerozom.

S grupom Flare objavili ste novi singl “Dani, sati, minute”, a otprije znamo da je novi studijski album u pripremi. Kakav je bio osjećaj vratiti se na scenu nakon toliko godina?

Fenomenalan je osjećaj vratiti se na radijske valove i televizije sa svojom glazbom. Skroz je drukčije, neopterećeno i opušteno zato što to volimo. Studijski album nastaje organski, a ubrzo idemo snimati treći singl i to zato što nam se jako sviđa pjesma i jedva čekamo da je čujemo negdje na radiju.

Što vas je motiviralo na povratak na pozornicu?

Nisam se vratila na pozornicu nego u medij glazbe. Motiviralo me to što sam poželjela živjeti život punim plućima.

Ne možemo ne spomenuti vašu borbu s multiplom sklerozom, koja je inspirirala mnoge koji se bore s tom bolešću. Kakva je vaša trenutačna situacija sa zdravljem?

Mislim da moj stav prema životu inspirira sve ljude jer svi se bore s nečim ili bolje rečeno pobjeđuju svoje izazove svakodnevno. Ja se ne borim, ja se nosim s tim i pobjeđujem iz dana u dan. Kako vam izgledam? Što vi mislite kako sam?

U jednom ste intervjuu ispričali kako su vam njemački neurolozi davali užasne prognoze. Srećom, demantirali ste ih. Jesu li se vaši pogledi na život promijenili nakon što se saznali za dijagnozu?

Svačiji život se promijeni potpuno kad čuje svoju dijagnozu ili prognozu. Onda kreću faze: Prva je bijes, pa žalovanje, pa stanje žrtve. Ja sam sada u stanju i u načinu razmišljanja rasta i preuzela sam odgovornost za svoj život. Nisam kriva za ono što mi se dogodilo, ali sam odgovorna za to kako će moj život izgledati od sada.

Koje ste ključne korake poduzeli kako bi usporili napredak bolesti?

Baš o tome govori moja mala škola za veliki život – moja online škola za osobni razvoj. Napravila sam izvrstan modul i već 10 mjeseci imam cijeli razred učenika koji rade moj proces, a ja sam im podrška i imaju fascinantne rezultate na svim poljima života. Koga zanima i tko je spreman za sljedeći nivo ove igre zvane život neka nam se pridruži – www.malaskolazavelikizivot.com.

Koji su vam planovi za budućnost? Hoćete se ‘zadržati’ na estradi te planirate li nove književne projekte?

Za nekoliko tjedana izlazi moja knjiga ‘Moja revolucija u 365 dana’ u izdanju Media bar izdavača Nevena Kepeskog. To je veliki ambiciozan projekt na kojem sam radila godinu dana snimajući videe za moj YouTube kanal Anđa Marić TV i jako sam ponosna na njega. Bit će u prodaji svugdje.

Komentari