IZBORI ZA HDZ U ZAGREBU Plenkovićev kandidat očekivano pobijedio, Kostopeč dobiva u tri od 17 četvrti

Foto: PIXSELL

Mislav Herman odnio je uvjerljivu pobjedu na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, u borbi za mjesto predsjednika zagrebačke Gradske organizacije. Sukladno tomu, Herman ostaje na aktualnoj poziciji sa osvojenih 64 posto glasova. Njegov protukandidat Pavo Kostopeč imao je 36 posto.

U Novom Zagrebu Zapad, Herman je osvojio 77 posto glasova, a uvjerljivo je pobijedio u gotovo svim gradskim četvrtima. Pobjedu je odnio u Donjoj Dubravi, Maksimiru, Brezovici, Trnju, Stenjevcu, Donjem gradu, Črnomercu, Podsljemenu, Trešnjevci jug, Gornjem gradu i Sesvetama.

Kostopeč je dobio tri gradske četvrti, a to su Gornja Dubrava, Peščenica Žitnjak i Podsused Vrapče. No, jedino je u Gornjoj Dubravi ostvario izraženiju pobjedu s 340 osvojenih glasova, naspram Hermanovih 250. U preostale dvije Gradske četvrti vodila se tijesna bitka, piše Jutarnji.

Na unutarstranačkim izborima u Zagrebu glasalo je 5.000 ljudi. Mislav Herman osvojio je 3.303, a Kostopeč 1915 glasova.

Izbori su se održali na 567 biračkih mjesta diljem Hrvatske, a priliku za glasanje imalo je 200 tisuća članova stranke koji su birali predsjednike i potpredsjednike u 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija HDZ-a. Ukupno se natjecalo 658 kandidata.


Komentari