IZBJEGNITE GUŽVU Pojačanje linija prema gradskim grobljima već od ovog vikenda

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

ZET je i ove godine, iako u specifičnoj epidemiološkoj situaciji, u potpunosti spreman za organizaciju prijevoza prema gradskim grobljima povodom blagdana Svih svetih.

Posebna organizacija prijevoza započinje od subote, 23. listopada i traje do utorka, 2. studenoga.

Tijekom predstojećeg vikenda (23. i 24. listopada), kao i tijekom vikenda uoči Blagdana (30. i 31. listopada) očekuje se veći priljev putnika prema gradskim grobljima Mirogoj, Krematorij, Miroševec i Markovo Polje te će uz angažman prometnog osoblja koje na terenu koordinira promet, redovne autobusne linije koje dovode do većih gradskih groblja prema potrebi biti pojačane s pričuvnim autobusima.

Od ponedjeljka, 25. listopada do petka, 29. listopada u primjeni će biti raspored radnog dana, ali ovisno o prometnoj potražnji uključivat će se dodatni prijevozni kapaciteti na redovne autobusne linije.

Izvanredna organizacija javnog prijevoza na snazi će biti u ponedjeljak, 1. studenoga, kada će biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije, a detaljnije informacije objavit će idućih dana.

“Apeliramo na građane da sukladno pojačanju prometnih kapaciteta od subote, 23. listopada, s ciljem zaštite zdravlja, obiđu grobove svojih najmilijih već i ranije, a prilikom putovanja linijama ZET-a poštuju epidemiološke preporuke i mjere”, napominju iz ZET-a.

Komentari