Izbačeni SDP-ovci osnovali svoj Klub, Bernardić: ‘Od svega je ostala samo ‘partija’’

Foto: Patrik Macek/ Pixsell

Izbačenih sedam članova SDP-a, koji su detektirani kao “kolovođe pobune”, ovog petka u Saboru su osnovali Klub socijaldemokrata, s  Domagojem Hajdukovićem na čelu.

Podsjetimo, izbačeni članovi su bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Katica Glamuzina, Vesna Nađ, Davorko Vidović, Franko Vidović, Romana Nikolić i Renata Sabljar Dračevac.

Na konferenciji za medije Vidović je ustvrdio da će ovaj Klub biti “najjači oporbeni klub”.

“U njemu su bivši ministri, načelnici, gradonačelnicu, ali i mladi kolege koji su se iskazali. Sve potrebne dokumente za osnivanje smo izradili i tijekom današnjeg dana ćemo tajništvu predati sve što je potrebno da od ponedjeljka djelujemo kao Klub socijaldemokrata”, rekao je Vidović.

Hajduković ističe da ih nisu zanimala kadrovska mjesta te da im je ključno bilo da dobiju placet za rad. Cijelu situaciju komentirao je i Bernardić.

“Ovo mi je emotivan trenutak. 23 godine smo gradili ovu stranku. Žao mi je što se ovo dogodilo, no život ide dalje. Svaki kraj je početak nečeg novog. Nažalost, današnje rukovodstvo stranke nije ni socijalno, najmanje je demokratsko. Od svega je ostala samo ‘partija’ i to u najgorem smislu riječi. Mi ćemo se boriti sa socijaldemokraciju, za demokratsku zemlju bez korupcije. Mi ćemo nastaviti našu misiju – poštenija i pravednija zemlja”, izjavio je bivši šef SDP-a.

“Kada sam otišao s mjesta predsjednika niti sam dijelio savjete niti sam istupao niti sam govorio novom rukovodstvu govorio što bi trebalo raditi. Poslao sam pismo Peđi Grbinu, rekao da je zadatak lidera da okuplja, da skupi sve glave na kup i da nađe način kako motivirati. Najvažnija stvar za pobjedu na izborima je motivirana stranka”, otkrio je i dodao da usprkos izbacivanju iz stranke, ideja socijaldemokracije neće biti izbačena iz njih.

Istaknuo je i da će Klub socijaldemoktrata biti najaktivniji oporbeni klub u Saboru.

“Želimo politiku vratiti u fokus problema, a to je rješavanje problema građana. Od današnjeg dana ne mislimo se više baviti ni Peđom Grbinom ni našom bivšom strankom” zaključio je.

Komentari