Iza ponoći dvaput se zaljuljalo: ’Veli moja žena da ga je osjetila’

Foto: Seizmološka postaja Zagreb

Nakon jučerašnjeg u 8.50 od 2,5 po Richteru; potres se javio kao u onom starom hitu iz 80-ih: “iza ponoći ja bit ću tu”; dva komada. Prvi u 23:54, a iako EMSC nije zabilježio magnitudu, osjetio se u Brestju, Trnavama, Sesvetama, Gornjoj Dubravi, Dupcu…

Taj potres, u većini područja u kojoj je zamijećen, nije se osjetio, ali se čula buka.

Dubec, samo tutanj bez tresenja“, “Zvuk“, “Buuum treees”, “Samo zvuk, Popovec”, “Samo buka, nije se treslo. Stavite čepiće i spavajte”, neki su od komentara.

Drugi potres zabilježen je 43 minute nakon ponoći, a osjetio se u Dubravi, Sesvetama, Dupcu, Brestju…

Divno. Srce mi stalo u sekundi“, “Čuo se samo jezivi zvuk“, “E ovaj sam čuo i osjetio. Studentski Grad“, “Samo BUM! Vrlo kratko“, “Veli moja žena da ga je osjetila“, neki su od komentara.

Zadnji potres tijekom večeri zabilježen je prije nešto više od tri sata, a osjetio se na Maksimiru, Vidovcu, Bidrovcu, u Gračanima, ali i Centru.

Malo grmi, ali ništa se ne osjeti. Centar“, “Probudio me jak tutanj u Donjoj Bistri“, “Zvuk i malo zaškripao ormar..Bukovačka“, “Jaki udar Jordanovac“, neki su od komentara.

Za nijedan potres nije zabilježena magnituda, a EMSC tvrdi kako se radi o manjim kretanjima koja se ne mogu automatski zabilježiti.

Komentari