Iz ZET-a danas samo pozitivne vijesti, uspostavljena autobusna veza sa Zaprešićem, a radi i uspinjača

FOTO: Zet

Temeljem odobrenja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Grad Zaprešić postigli su sporazum o ponovnoj uspostavi autobusnog prometa između dva grada pa su od danas opet uspostavljene ZET-ove autobusne linije 172 (Črnomerec – Zaprešić), 174 (Zaprešić – Žejinci), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 182 (Trg Mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice).

Autobusi će voziti uobičajenim trasama, kao i prije obustave javnog prometa, ali po prilagođenom voznom redu.

Stožer civilne zaštite odobrio je uspostavljanje navedenih prigradskih linija jer su Grad Zagreb i Zagrebačka županija spojeni u jedinstvenu zonu neometanog kretanja, a vezano za mjere koje se poduzimaju u cilju sprječavanja širenja koronavirusa COVID-19, izvijestili su iz ZET-a.

U promet je jučer puštena i zagrebačka uspinjača te je tako ponovno spojen Donji i Gornji grad. 

Uspinjača nije bila u prometu od 22. ožujka temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o privremenoj obustavi javnog prijevoza. Posljednja dva tjedna iskorištena su kako bi se obavio redovni godišnji servis “stare dame”, koji obuhvaća sva potrebna tehnička ispitivanja te pregled postrojenja, kabina i objekata, navode iz ZET-a.

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ZET će od utorka obavljati redovitu i sveobuhvatnu dezinfekciju i čišćenje kabina. Također, prilikom ulaska u kabine obavljat će se dezinfekcija ruku putnicima. A budući je važno održavati tjelesnu udaljenost, u kabine će moći ući ograničen broj putnika, kojima se preporuča korištenje zaštitne maske, nastavljaju.


Komentari