Iz Zarazne se oglasili o uzroku smrti rodilje: ‘Započeli smo liječenje ali…’

Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” priopćenjem se osvrnula na smrt zaražene rodilje, prenosi Index.hr.

“Sa žaljenjem priopćavamo da je danas, 2. studenog, preminula bolesnica rođena 1979. godine, koja je nakon učinjene hitne sekcije i dovršetka trudnoće premještena u našu Kliniku zbog covid-19 pneumonije i teškog zatajenja kardiorespiratornog sustava”, podsjetili su iz bolnice.

Unatoč liječenju, 42-godišnja rodilja preminula je od multiorganskog zatajenja.

“U našoj ustanovi je započeta izvantjelesna oksigenacija (ECMO). U daljnjem tijeku boravka dolazi do multiorganskog zatajenja te bolest, usprkos poduzetim mjerama liječenja, završava smrtnim ishodom”, kazalo je ravnateljstvo klinike izražavajući sućut obitelji.  navodi se u priopćenju Ravnateljstva koje je obitelji preminule izrazilo sućut”, .

Podsjetimo, danas je u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, također umrla i beba koja je bila zaražena koronavirusom dok je s roditeljima čekala pred bolnicom. Beba je bila stara svega 23 dana, a prestala je disati dok je čekala s roditeljima.

“Sve okolnosti smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzrocima smrti. Upućujemo iskrenu sućut obitelji u ovom teškom trenutku”, rekli su iz ravnateljstva Klinike.


Komentari