Iz Štampara su opravo objavili nova pravila za testiranja, no neki bi građani s tim mogli imati velikih problema!

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Gužve na testiranje za koronavirus u NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ svakim su danom sve veće, a čekanje na rezultate stoga postaje sve duže. Stoga suu petak iz Štampara poslali obavijest da se od ponedjeljka, 26. listopada, uvodi novi model uzimanja briseva na koronavirus, neovisno o svrsi testiranja.

Narudžbe građana za testiranje na koronavirus primat će se isključivo putem online platforme, kojoj se može pristupiti na mrežnoj stranici Zavoda, ili izravno na stranici prijavnog centra. Tamo će građani moći odabrati željeni termin testiranja, a samom testiranju moći će pristupiti od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati. Nedjeljom i blagdanima testiranje će se odvijati u vremenu od 8 do 10 sati.

Nadalje, Zavod će svakodnevno dodijeliti 500 termina testiranja (u jednoj je minuti moguće testirati dvije osobe), a građani se mole da koriste online model plaćanja i da unaprijed ispune obrazac s podacima kako bismo ih mogli povratno izvijestiti o rezultatima testiranja. Ukoliko su popunjeni termini za određeni dan, testiranje će se i dalje moći obaviti u COVID ambulantama pri domovima zdravlja na sljedećim lokacijama: Dom zdravlja Zagreb (Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11), Dom zdravlja Zagreb (Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22) te Dom zdravlja Zagreb (Istok, Grižanska 4).

Ono što neodoljivo upada u oči je činjenica da bi građani koji se ne koriste internetom, te možda ne posjeduju niti računalo ili pametne telefone, mogli imati mnogo problema prelaskom na model koji funkcionira isključivo online. Iako je nekima to nevjerojatno, takvih građana na žalost ima, pogotovo u starijoj populaciji. Oni će stoga morati računati na pomoć informatički pismenih građana kako bi izvršili prijavu na testiranje.

Iz Zavoda također mole poslovne korisnike da termine testiranja i nadalje zatraže putem adrese elektronske pošte [email protected]. Ujedno, Zavod zahvaljuje na razumijevanju i podsjeća građane na osnovna tri stupa obrane – nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičkog razmaka i higijenu ruku – jer samo odgovorno ponašanje svih pojedinaca može utjecati na suzbijanje širenja koronavirusa.


Komentari