Iz NZJZ-a “Dr. Andrija Štampar” prikupili donacije za Caritas koje će biti proslijeđene najpotrebitijima

Povodom Svjetskog dana siromaha, medicinske sestre i tehničari NZJZ “Dr. Andrija Štampar” organizirali su se i učinili jedno plemenito djelo. Naime, prikupili su donacije za Caritas Zagrebačke nadbiskupije koje će biti proslijeđene najpotrebnijima u gradu Zagrebu.

Neumorni djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, unatoč brojnim neprospavanim noćima i naporima koje ulažu u suzbijanje širenja COVID-19 infekcije, napravili su još jedan iskorak u svojem plemenitom radu. Ovoga puta međusobno su se organizirali te prikupili neophodne higijenske potrepštine i trajne prehrambene proizvode, koji će se donirati najugroženijim sugrađanima.

“Ponosna sam na nesebičan trud i rad svih djelatnika Zavoda u ovim izazovnim vremenima, a posebice na ovu lijepu i plemenitu akciju naših medicinskih sestara i tehničara. Na ovaj način izrazili su solidarnost i podršku svojim sugrađanima, s ciljem da im barem malo uljepšaju svakodnevicu“” izjavila je ovom prigodom Cecilija Rotim, pomoćnica ravnatelja i glavna sestra NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

Epidemija koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet produbila je strahove od neimaštine i gubitka posla za veliku većinu građana diljem svijeta. Upravo su zdravstveni djelatnici bili ti koji su prvi pružili ruku svim oboljelima, kako bi im pomogli da što prije ozdrave, ali i pružili utjehu kako bi što prije prebrodili trenutke straha i neizvjesnosti. Borba protiv epidemije još nije završena, a hrabri zdravstveni djelatnici nesebično nastavljaju razmišljati i djelovati kako pomoći zajednici u kojoj žive.

Komentari