Iz Grada treći put proširuju popis škola koje su oštećene u potresu, a sada se i stranka gradonačelnika protivi povratku u školske klupe

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Stranka rada i solidarnosti gradonačelnika Milana Bandića podržala je sindikate školstva te se zalaže za povlačenje odluke o ponovnom pokretanju nastave.

Iz stranke poručuju da bi uspostava nastave prema postojećim kriterijima HZJZ-a u trenutnim uvjetima ozbiljno ugrozila Ustavom zajamčeno pravo na jednako obrazovanje pod jednakim uvjetima.

“Činjenica je da u školama nije moguće stvoriti uvjete za rad propisane u uputama i preporukama, a uspostavom redovitog odgojno-obrazovnog rada u ovome trenutku ozbiljno se ugrožava zdravlje i sigurnost djece i zaposlenika škola. Neprihvatljivim također smatramo činjenicu da se roditelje prisiljava da na sebe preuzmu procjenu rizika i punu odgovornost za sigurnost i zdravlje njihova djeteta”, tvrde.

Upozorili su i da se čak 95 posto roditelja zagrebačkih učenika izjasnilo da u postojećim uvjetima ne žele dovoditi djecu u škole, a isto je rekao i gradski pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić na konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

“To je negdje oko 1700 učenika od 32.500. Sve škole su spremne i imaju dovoljno zaštitnih sredstava, a pribavljen je i sav dezinficijens. To je potvrđeno i jučer na sastanku sa zagrebačkim ravnateljima. Razlika se neće činiti između učenika koji dolaze u školu i onih koji ostaju doma tako da će se nastava odvijati na daljinu, za sve”, kazao je i na pitanje novinara kazao i kako će i škola u Retkovcu u ponedjeljak biti spremna za nastavu.

Grad Zagreb već treći put ažurira tablicu škola koje će svoje učenike preseliti na drugu lokaciju jer su njihovi prostori oštećeni u potresu.

Prvo, OŠ Kustošija skinuta s popisa škola koje će seliti svoje učenike, a OŠ Trnjanska pak dodana je na popis, a sada je popis povećan za još jednu školu, OŠ Rapska, na adresi Rapska 3 koja će se seliti na adresu Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Ulica Grada Vukovara 269.

Potpun popis škola pronađite ovdje.

Grad je ažurirao popis škola koje će seliti učenike jer su njihovi prostori oštećeni u potresu

Komentari