Ivanić-Grad želi industrijsku baštinu uvrstiti na Europske rute industrijske baštine

Wikipedia

U Ivanić-Gradu započinje provedba opsežnog projekta u kulturi pod nazivom “Industrijska baština Ivanić-Grada” s ciljem digitalizacije i suvremene interpretacije bogate industrijske baštine te uvrštavanje na Europsku rutu industrijske baštine. Cijeli će projekt trajati do 2020. godine.

Predmet istraživanja su tvrtke koje su obilježile nagli industrijski razvoj grada nakon 2. svjetskog rata i ujedno proslavile Ivanić-Grad na području cijele države, ali i na području cijele regije.

Prva faza provedbe projekta je održavanje međunarodne volonterske radionice pod nazivom “Mapiranje i dokumentacija industrijske baštine Ivanić-Grada” koja će se održati u Ivanić-Gradu od 31. kolovoza do 11. rujna 2019. godine. Pripremu i provedbu radionice facilitiraju članovi udruge Prijatelji baštine u suradnji s udrugom Culture Hub Croatia iz Splita i europskom organizacijom Europski volonteri za kulturnu baštinu.

Organizirati će se i dvije javne prezentacije za zainteresirane građane i stručnu javnost s ciljem senzibiliziranja lokalnog stanovništva za ovu kulturnu temu.

Program radionice uključuje i studijsko putovanje u Sisak s ciljem upoznavanja s projektom interpretacijskog centra industrijske baštine grada Siska koji provodi Gradski muzej Sisak na čelu s ravnateljem Vlatkom Čakširanom.


Komentari