Ivan Turudić komentirao slučaj zamjenika ravnatelja policije : ‘O njemu mislim samo sve najbolje’

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić je, gostujući na HRT-u, komentirao da se na primjeru njegovog slučaja, u kojem je pravomoćno osuđen zbog prebrze vožnje, vidi da su svi pred zakonom jednaki i da stanje u hrvatskom pravosuđu nije onakvo “kakvim ga opisuju mediji i političari svojim jeftinim kritiziranjem”.

“Ja sam pred policijom, koja me zaustavila zbog prebrze vožnje, a ne zbog bijega, kako zlonamjerno i neistinito navode neki visoki izvori iz policije koji se nemaju hrabrosti identificirati, prekršajno kažnjen. Platio sam kaznu i presuda je pravomoćna. Dakle, nisam se ni u jednom trenutku pozivao na svoj položaj suca jer da sam to učinio, sigurno bi bilo registrirano. Načinio sam prekršaj za koji sam kriv, nisam trebao voziti prebrzo”, rekao je sudac Turudić i dodao kako “valja znati da se u njegovom slučaju nije radilo o obijesnoj vožnji za koju inače slijedi kaznena prijava”.

Što se tiče zamjenika glavnog ravnatelja hrvatske policije Josipa Ćelića, koji je u ožujku u naseljenom mjestu vozio 166 kilometara na sat, odnosno 110 km/h više nego što je dozvoljeno u naseljenom mjestu, Turudić je, odgovarajući na pitanje voditelja, kazao kako misli da je to “jedan vrstan policajac, čovjek koji je sudjelovao u Domovinskom ratu od samog početka, i o njemu sve najbolje”.

“Upravo ove stvari koje se događaju i ovo povećano senzibiliziranje javnosti na takve stvari, pa i na moju prebrzu vožnju, od čega ne bježim, pokazuje da se stvari mijenjaju. Vjerujte, prije 10, 15, godina, a kamoli prije 30 godina, takve stvari ne bi naišle ni na kakvu reakciju, ni na kakvu osudu. Za vrijeme komunizma bilo je načelo “pojavu osudi, a druga spasi”. A to nije bilo tako davno i puno ljudi koji su danas kritizirali mene su živjeli u to vrijeme i po tom načelu”, izjavio je sudac Turudić gostujući na HRT-u.


Komentari