Ivan Kvesić opet među najboljima! Aktualni svjetski prvak osvojio srebro!

Hrvatski karate savez
U Šangaju se održao turnir Svjetske karate lige, a u poluteškoj kategoriji srebro je osvojio hrvatski karatista Ivan Kvesić.

Kvesić je aktualni svjetski prvak i osvajač dviju medalja s Europskog prvenstva u kategoriji do 84kg, a ovim novim odličjem još je jedan korak bliže Olimpijskim igrama u Tokiju. Ivanov brat Anđelo, u kategoriji +84kg natjecanje je završio u četvrtfinalu. Sudačkim preglasavanjem eliminirao ga je Nijemac Jonathan Horne nakon što u borbi nije bilo bodova.

 

Kvesić je u Šangaju bio slobodan u 1. kolu. Nakon toga pobijedio je Tajvanca Wu Chun-Weija 4-3, Egipćanina Mohameda Ramadana 3-2 i Iranca Mahdija Khodabakhshija 3-1, a u polufinalu hrvatski je reprezentativac bio uspješniji i od još jednog iranskog natjecatelja Zabiollaha Poorshaba sa 6-3, piše Večernji.hr.

Zlato je na turniru odnio turski predstavnik Ugur Aktas.

 

U kategoriji do 75 kg Enes Garibović svladao je Rusa Ščerbana, a ispao od Nijemca Bitscha. Početnu pobjedu ostvario je i Ivan Martinac protiv Litavca Jurgilaitisa. Sve tri borbe završile su bez bodova, odlučilo je sudačko preglasavanje.

U nastavku Martinac je ispao porazom od Amerikanca Scotta 5-0. Od ženskih predstavnika, Ana Lenard je u kategoriji do 61 kg svladala Finkinju Aronen 2-1, ali na pravilo prvog osvojenog boda izgubila je kasnije od Iranke Keshke (1-1).

 

Jelena Pehar (-50 kg) oprostila se porazom od Tajvanke Tsui-Ping 2-0, a Vlatka Kiuk bila je pri začelju svoje kvalifikacijske skupine u katama.


Komentari