Istražuju Anku Mrak Taritaš: Sama sebe stavila na čelo povjerenstva za polaganje stručnog ispita?

Anka Mrak Taritaš prijavljena je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, piše Dnevnik.hr, jer je, dok je bila ministrica, potpisala odluku i sebe imenovala na čelo ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita u području prostornog uređenja.

Za to se dobiva i naknada, a u prijavi protiv ministrice stoji da taj iznos nije spomenula u imovinskoj kartici.

“Još kao ministrica graditeljstva sama sebe imenovala u ispitno povjerenstvo te da je za navedenu funkciju primala naknadu koju nije stavila u imovinsku karticu i druga prijava se odnosi na netočnost njene kartice. Prijava je došla u 12. mjesecu mi smo odmah poslali dopise i čekamo odgovor”, rekla je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

Anka Mrak Taritaš kazala je da su na čelu tog ispitnog povjerenstva uvijek bili dužnosnici.

“Ja sam nasljedila na tom mjestu bivšu državnu tajnicu koja je bila u Vladi HDZ-a i nakon toga je mene naslijedio državni tajnik, to su vam isključivo stručni poslovi za prostorno uređenje i ja sam to ispitivala, mislim da sam bila najkvalificiranija onda, a bila bi i danas”, kaže Anka Mrak Taritaš.

Kaže da ne zna koliku je točnu naknadu dobila jer je to bilo prije pet godina. Naknada se dobiva po ispitu, a kaže kako će tražiti sve izvode računa.

“Ja točno moram vidjeti koja je bila naknada, koji je bio iznos, ja sam imala i zamjenu tako da je većinom to radila zamjena i naknadu je dobivala zamjena, a ne ja”, dodaje bivša ministrica.


Komentari