Istraživanje je potvrdilo, najpoželjnija turistička destinacija velikog broja Kineza je Wuhan

Foto: Pixabay

Kineska akademija društvenih znanosti provela je turističko istraživanje na preko 15 tisuća ispitanika te došla do iznenađujućih podataka. Naime, većina ispitanika, nakon završetka krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, žele posjetiti mjesto za koje se sumnja da je izvor virusa, Wuhan, prenosi CNN.

Ovim istraživanjem, Wuhan je s trona skinuo Peking, a turistima nije zanimljiv sam grad nego i čitava njegova provincija pa se i ona našla na popisu od top deset provincija. Prije epidemije nije bila zanimljiva pa se nije ni nalazila na popisima.

Zanimljivo je i kako su kinezi pokrenuli i hashtag koji se prevodi u smislu, Wuhan je postao top grad kojeg želim posjetiti nakon pandemije. Takav preokret, objašnjavaju, mogao bi se povezati i s činjenicom da je Wuhan postao povijesno važno mjesto, a na sličan način ljudi su reagirali, a i reagiraju još uvijek, kada je u pitanju Černobil.

Naposljetku, Kinezi internacionalno žele posjetiti Tajland, Rusiju i Japan, a SAD se više ne nalazi na njihovom popisu od top 10 destinacija. Istraživanje je pokazalo i kako su Kinezi na svoja putovanja u 2020. godini spremni potrošiti i nešto više novca nego su trošili prethodnih godina.


Komentari