ISTRAŽILI SMO! Nadstrešnica u Kašini trebala je koštati upola manje?! Javili su nam se i iz tvrtke koja ju je izradila

Foto: Facebook

Nadstrešnica podstavljena na betonsku pozornicu koja se nalazi pokraj Mjesnog odbora u Kašini, izazvala je veliku pozornost zbog visoke cijene izrade.

Podsjećamo, točno 149.973,75 kuna stajala je ova malena konstrukcija površine 38,13 kvadratnih metara. Dok mještani Kašine i dalje obnavljaju svoje domove, dovodi se u pitanje, je li ova nadstrešnica zaista bila nužna za ovaj dio Zagreba, koji je bio svega nekoliko kilometara od epicentra velikog potresa ove godine. Pri tome, u cijenu je uključena samo nadstrešnica, dok se betonska pozornica već neko vrijeme nalazi ispred prostorija Mjesnog odbora. Osim konstrukcije, u troškovniku se nalazi tek 6 lampi i 5 utičnice.

 

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Nadstrešnicu je izradila tvrtka Moderni alati i strojevi d.o.o., a zbog ove iznimno visoke cifre, kontaktirali smo navedenu tvrtku, no oni nisu bili raspoloženi za komentiranje situacije.

Nemamo vremena“, kratko su nam odgovorili i prekinuli poziv.

Zbog tajnovitosti tvrtke, odlučili smo upitati druge obrte koji se bave izradom ovakvih konstrukcija kolika je cijena izrade ovakve nadstrešnice.

Kada smo vlasniku obrta u Stupniku rekli da je cijena nadstrešnice 150 tisuća kuna, bio je itekako začuđen.

“Četiri tisuće kuna po kvadratu je suluda cijena. Ovakva nadstrešnica košta između 70 i 80 tisuća kuna, više od toga ne ide. Netko se očito dobro okoristio, no u to ne želim ulaziti”, kazao nam je vlasnik obrta.

Komentari