ISTRAŽILI SMO! Kritičnim lokacijama u Stenjevcu, Vrapču i Gajnicama konačno se staje na kraj!

Ilustracija

Gradska četvrt Podsused-Vrapče još početkom godine zadala si je velik zadatak. Naime, nakon nekoliko nemilih događaja, u kojima su u prometu skoro nastradala djeca, u veljači ove godine Vijeće za prevenciju oformljeno u sklopu Gradske četvrti Podsused – Vrapče donijelo je odluku kako će na pojedinim kritičnim točkama u kvartovima od nadležnih tijela Grada Zagreba tražiti postavljanje prometne infrastrukture, koja bi pridonijela većoj sigurnosti na spornim lokacijama.

U svojem su prijedlogu, koji je prihvaćen od strane Vijeća Gradske četvrti Podsused-Vrapče, tražili obnavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, postavu prometnih znakova s LED piktogramima te postavu videonadzora na prometnicama i to na lokacijama u blizini Osnovne škole Stenjevec, Bolnička 92, Osnovne škole Dragutina Domjanića, Gajnice 31, Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, Bolnička 60A, Osnovne škole Bana Josipa Jelačića, Podgradski odvojak 1, Osnovne škole Grofa Janka Draškovića, Vrapčanska 7, Osnovne škole Gornje Vrapče, Vrapčanska 188.

Osim osnovnih škola, kritične su točke i one u blizini dječjih vrtića, pa se isto tražilo i za lokacije u blizini Dječjeg vrtića Vrapče (Mihovila Gračanina 4a, Nikole Gorjanskog 7, Stjepana Vilova bb, Kerestinečkih žrtava 13, Rašljice 20) te u blizini Dječjeg vrtića Gajnice (Hrvatskih iseljenika 6, Peruanska 1, Kerestinečkih žrtava 59 te Blanje 19).

Facebook / Screenshot

Kada kreće realizacija projekata?

Prijedlog je prihvaćen, zaključak donesen, no pitanje koje su građani koji stanuju na ovim područjima počeli postavljati jest: Kada će se krenuti s realizacijom ovih projekata?

Odgovor na to pitanje postavili smo potpredsjedniku Vijeća Gradske četvrti Podsused – Vrapče, Aljoši Bosnaru, koji nas je upoznao s protokolom izvedbe spomenutih projekata koji će doprinjeti većoj sigurnosti svih sudionika u prometu.

“Gradska četvrt Podsused-Vrapče dostavila je Gradskom uredu za promet sve naše prijedloge te će se oni realizirati u suradnji s prometnom policijom. Najveći zahvat u svemu tome je postavljanje prometne infrastrukture, a na postavljanje iste, odnosno realizaciju toga ne može utjecati Vijeće, već je to koordinacija koju moraju odraditi Gradski ured za promet i prometna policija“, kazao nam je Bosnar te nadodao:

“Prve dvije lokacije gdje će se postavljati infrastruktura su lokacije kod Osnovne škole Stenjevec te Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.”

Bosnar je istaknuo kako će Gradska četvrt sufinancirati dio ovih projekata; sve sa željom da se konačno stane na kraj divljanju vozača po cestama, koji ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu u četvrti.

Kada se točno kreće s realizacijom projekta, pitali smo nadležne (Gradski ured za promet), a njihov ćemo odgovor objaviti čim pristigne na adresu naše redakcije.

Odlučni stati na kraj bezobraznim vozačima

Aljoša Bosnar kazao nam je kako su itekako odlučni u tome da stanu na kraj bezobraznim vozačima, a jedan od prijedloga je i da da se kod tržnice u Gajnicama postavi kamera, koja će snimiti sve nepropisno parkirane automobile.

Za nepropisno parkiranje, vozačima bi na kućnu adresu stigla “čestitka”, nakon koje će drugi puta razmisliti hoće li ostavljati automobile tamo gdje im nije mjesto te time stvarati kaos u kvartu, a ujedno i ugrožavati sigurnost.

“Slična je kamera postavljena kod tržnice na Vrapču. Problem je bio identičan; vozači su parkirali tamo gdje nisu smijeli te stvarali gužve. Nakon postavljanja kamera, u kratkom je vremenu ovaj problem riješen. Nakon što su vozačima na kućne adrese stigle kazne od 300,00 kuna, problema više nema, pa se nadamo da bi i u Gajnicama ovo moglo biti  dobro rješenje“, rekao nam je Bosnar.

Stanovnici četvrti Podsused-Vrapče s nestrpljenjem iščekuju da se svi projekti realiziraju. Nakon posljednjeg incidenta koji se dogodio kod Osnovne škole Stenjevec, bilo je evidentno da je sigurnost ugrožena.

Čelni ljudi iz četvrti svoj su posao napravili, a idući je na potezu Gradski ured za promet. Nadamo se da će i oni reagirati dovoljno brzo, kako bi se jurnjavama po ulicama konačno stalo na kraj…

 


Komentari