Ispravak informacija društva Pevex d.d. na članak objavljen u elektroničkoj publikaciji Zagreb.info 6. listopada 2021.

6. listopada 2021. u elektroničkoj publikaciji Zagreb.info, objavljen je članak pod naslovom: “(VIDEO) Zdravko Pevec zasjeo na viljuškar, Višnja se žali: Da nemam roditelje bili bi na cesti” s video zapisom iz emisije Hrvatske radiotelevizije “Labirint”.

U video zapisu iz članka se navodi: “Firma koju su nekoć stvarali preživjela je i danas uspješno posluje pod drugim, vrlo sličnim imenom. Oni ponovno kreću, s istog mjesta, sa svojim poznatim prezimenom”.

Iz objavljenih informacija proizlazi da su imena društava Pevec d.d. i Pevex d.d. slična, što je netočno, jer je značenje tih riječi različito, s što je u upravnom postupku utvrdio i Državni zavod za intelektualno vlasništvo. Osim toga, jedini ovlašteni nositelj žigova Pevec i Pevex je društvo Pevex d.d., a ne Zdravko Pevec i oni ne predstavljaju fizičku osobu Zdravka Pevec, nego društvo koje posluje pod tim imenom.

U video zapisu iz članka se navodi, što je netočno: “Da nije bilo mene oni danas ne bi bili u Pevecu…. Ako jesam, onda mi treba strateški partner, ja sam za povjerenje, ja sam za rad, za suradnju s Pevecom, kaže Zdravko Pevec”.

Nad društvima Pevec d.o.o. i Pevec Zagreb d.o.o. otvoreni su od 2009. stečajni postupci zbog dugova tih društava iz 2009. većeg od 2,5 milijarde kuna. Nakon provedenog restrukturiranja, društvo Pevex d.d. je poslovalo i posluje u potpuno novoj upravljačkoj i vlasničkoj strukturi koja danas ima 445 dioničara, a ime trgovačkog društva prema javno dostupnim informacijama objavljenim u sudskom registru od lipnja 2020. glasi Pevex d.d.

U video zapisu iz članka se navodi: “… a mi smo doslovce izbačeni na ulicu, sve nam je oduzeto, čak nam ni dokumentaciju nisu dali…” i “…Ne odustaje Zdravko Pevec ni od pravne borbe, jer misli da im je oduzimanjem tvrtke nanesena velika šteta”.

Zdravku i Višnji Pevec nije “oduzeta tvrtka”, već je nad društvima Pevec d.o.o. i Pevec Zagreb d.o.o. otvoren stečajni postupak zbog duga većeg od 2,5 milijarde kuna, a što su svojim upravljanjem prouzročili Zdravko i Višnja Pevec kao osobe ovlaštene za zastupanje i vođenje poslova tih društava. Ovakvim izjavama Zdravko i Višnja Pevec obmanjuju javnost da je stečajni postupak proveden nezakonito, stvaraju pogrešnu predodžbu u javnosti i uznemiruju radnike Pevex d.d.

U video zapisu iz članka neovlašteno je prikazan prodajni centar društva Pevex d.d. s prijavljenim žigom (Pevec bijelim slovima na zelenoj podlozi) za koje društvo Pevex nije dalo ovlaštenje.

Osim toga Zdravko Pevec u emisiji ističe prikaz znaka PEVEC-KUPUJTE S OSMJEHOM stvarajući dojam da ih je ovlašten koristiti u svome poslovanju, što je netočno jer je jedini  i isključivi ovlašteni nositelj i korisnik žiga PEVEC– KUPUJTE S OSMJEHOM, društvo Pevex d.d.

Osim toga, Zdravko Pevec u emisiji koristi dijelove znaka (bijela slova na zelenoj podlozi) nepostojećeg žiga i nepostojeće tvrtke kako bi stvorio pogrešan dojam da javnost jedino njega kao fizičku osobu povezuje s tim dijelovima znaka znajući da nije ovlašten na to i na taj način pokušavajući, u sporovima koje vodi s društvom Pevex d.d., pribaviti sebi povoljan krajnji rezultat postupka.


Komentari