Ispovijest zagrebačkog Uberovca: ‘Na Zrću su nas sabotirali, a u Zagrebu su bahati do te mjere da se i putnici žale na njih!’

Jedna od najpopularnijih platforma za prijevoz definitivno je Uber, koji je prije nekoliko godina stigao na hrvatsko tržište. U periodu dolaska na naše tržište, bili smo svjedoci silnih problema na koje su Uberovci nailazili, a najveći je bio taj što privatni taksisti nisu bili oduševljeni dolaskom konkurencije, koja je bila znatno jeftinija od njih, pa se znalo dogoditi da nakon trzavica, dođe i do fizičkih obračuna taksista.

Sada, kada se sve to primirilo, javljaju se drugi problemi – oni između Uberovaca, a o jednom je jučer za Zagreb.info progovorio zagrebački vozač, nakon što je novinarka naše redakcije doživjela malu neugodnost prilikom naručivanja vožnje.

Mjesto na koje je naša kolegica naručila prijevoz jest Črnomerec, a vožnju joj je potvrdilo vozilo zadarskih registarskih oznaka. Nakon potvrđene vožnje, nazvala je vozača, samo kako bi s njim potvrdila mjesto preuzimanja te mu javila gdje se točno nalazi, u slučaju da je aplikacija označila krivu lokaciju preuzimanja.

Vozač joj je na to drsko odgovorio kako on “nema pojma gdje je što” te da vozi prema navigaciji. Razgovor je trajao kratko, a vozač joj je nakon što ga je upitala kako je moguće da ne zna barem nešto po čemu bi se mogao orijentirati – otkazao vožnju.

Vozač iz Zagreba otkrio pozadinu priče…

Drugi je pokušaj ipak bio uspješniji, jer je vozač bio čovjek iz Zagreba, koji joj je u razgovoru otkrio kako ovo nije ništa neobično te da se često događaju ovakvi ispadi kada vozači iz drugih gradova rade u Zagrebu.

“Oni dođu, ne znaju grad, ne znaju neka ključna mjesta po gradu i zapravo ih nije briga hoće li naučiti ili neće“, kazao je vozač iz Zagreba.

“Ovog ljeta, planirao sam odraditi neko kratko vrijeme na Zrću. Izdržao sam tjedan dana, a u tih sam se tjedan dana nagledao svačega – od sabotiranja nas koji smo došli na sezonu preko toga da su jednog našeg 60-godišnjeg kolegu istukli“, rekao je.

“S druge strane, svi oni kada im završi turistička sezona dolaze u Zagreb, najčešće za vrijeme Adventa. Pravdaju svoj dolazak time da je Zagreb milijunski grad te da ima posla za svakoga, pa se tada i događaju ovakve situacije”, zaključuje sugovornik.

U razgovoru je kazao kako mu se putnici često žale na ovakve situacije. Uberovci koji dođu samo “zaraditi nešto para u Zagreb” budu bezobrazni prema putnicima te poprilično uvredljivi ukoliko im se dogodi situacija kakva se dogodila našoj kolegici.

Po svemu sudeći, izgleda kako naši nisu baš dobrodošli u neke druge krajeve, dok je njihov dolazak u Zagreb ‘razumljiv i opravdan’, iako su i sami putnici zgroženi njihovim ponašanjem…


Komentari