Iskustvo putnice iz ZET-ova autobusa: Evo što se promijenilo u odnosu na prošli tjedan

zagreb.info

Sukladno Odluci civilnog stožera Republike Hrvatske, zbog povećanog rizika prijenosa bolesti COVID-19 prilikom korištenja javnog prijevoza, u nedjelju 22. ožujka, u 00:00 obustavio se ZET-ov javni gradski prijevoz tramvajima, autobusima i uspinjačom, stoji na stranici ZET-a. 

Za djelatnike javnih i drugih službi s druge strane, organiziran je izvanredni prijevoz autobusima ZET-a, a prijevoz navedenim linijama bit će omogućen samo uz predočenje iskaznice Stožera civilne zaštite, nastavili su.

No, nakon što se po društvenim mrežama podijelila fotografija prepunog ZET autobusa, grad je povećao broj polazaka.

Kako sada izgleda javni prijevoz, istaknula je korisnica istoga na Facebook grupi Gajnice, jučer, danas, sutra. 

Naime, u izvanrednim linijama voze se kontrolori koji provjeravaju propusnice te je iste, smatra ona potrebno pripremiti prije ulaska.

Ulazak je moguć samo na druga vrata, a kada autobus staje na stajalište ostala vrata autobusa se ne otvaraju.

“Oni koji žele izaći neka pričekaju dok svi uđu, onda se otvaraju ostala vrata za izlazak (žele spriječiti ulazak beskućnika, alkoholiziranih i inih ljudi) jer se trude osigurati nama radnim ljudima siguran prijevoz”, napisala je. 

Nadalje, kada dođete na Črnomerec bus 31 stoji na stajalištu dugavskog busa i ide točno na vrijeme, ali ne vozi vas bus koji je došao iz grada već onaj koji je bio na luftanju kod prometnika tj. koji je došao 15 min prije, nastavlja.  

“Na kolodvoru presjedate jer je to zajednička stanica svima”, tvrdi.

Naposljetku, pozvala je na suradnju sa zaposlenicima ZET-a jer tvrdi, i oni su samo ljudi. 

“S obzirom na situaciju od prošlog tjedna sada sve funkcionira jako dobro i veoma su susretljiv i odgovoriti će vam na svako pitanje”, zaključuje. 

Foto: Screenshot


Komentari