Iskustva sa zagrebačkim taksistima: Pokušavaju li nas prevariti?

Zagrepčani dobro znaju kakav je javni prijevoz – često vozi po “svom” rasporedu pa se autobus ili tramvaj ne pojavi. Ali oni se moraju pojaviti, bilo to na poslu, fakultetu ili negdje treće. Tada je jedini spas – taksi.

U zadnjih nekoliko godina, taksi po Zagrebu može se vidjeti na svakom koraku. Svugdje po gradu imaju svoja stajališta te uvijek žurno cestama voze svoje klijente na destinaciju, onu na koju vjerojatno kasne.

Također, često se pojavljuje i neka nova “ekipa”. Dolaze nove firme i Zagrepčani su se već poprilično navikli dozvati taksi putem aplikacije. Dobiju ime vozača, marku i registraciju automobila, vrijeme vožnje i najvažnije – cijenu.

Upravo je cijena bila problematična za gospođu koja se nedavno vozila taksijem, ona je svoje iskustvo napisala u Facebook grupi “MOJ ZAGREB”.

Naime, gospođa je napisala kako se, iznimno, nekoliko dana taksijem vozila na istoj relaciji te joj je cijena, očekivano, bila uvijek ista. Sve do jučer kada joj je za isti put kući naplaćeno – duplo. Također, dodaje kako je taksimetar bio na slabo vidljivom mjestu pa nije znala što je čeka dok vožnja nije bila gotova.

Screenshot: Facebook

Svoje je iskustvo htjela podijeliti kako bi drugi učili na njezinim greškama i kako bi ranije provjerili cijenu vožnje. Tada su se u komentarima javili oni koji su joj zahvalni i koji su imali slična iskustva, ali i oni koji se s njom ne slažu.

Screenshot: Facebook

Među komentarima našao se i onaj jednog dugogodišnjeg taksista. On je, iz prve ruke, pružio uvid u lošu situaciju u kojoj se i sami vozači nalaze – veća konkurencija, manje vožnji po osobi, manja zarada.

Screenshot: Facebook

Također, javili su se mnogi koji preferiraju novije zagrebačke taksije koji se naručuju putem aplikacije. Njihova opcija da odmah pokažu cijenu, mnogima je presudna prilikom izbora prijevoznika. Na taj su način sigurni da iznenađenja neće biti.

Osim toga, ako već i dođe do iznenađenja, lakše ih je riješiti. Naime, i sama u rijetkim slučajevima biram vožnju taksijem, isključivo onim preko aplikacije. Odmah napišu cijenu, vrijeme dolaska i znam što me čeka, no prije nekoliko dana sam, za vožnju od 20ak minuta, platila oko 40 kuna više nego je trebalo .

Plaćala sam karticom pa sam problem naknadno rješavala. Obratila sam se kući čiju sam uslugu kupila kratkom porukom, brzo dobila odgovor i sve je bilo sređeno. Uz ispriku je stigao i kod za popust.

Zagreb.info

Dakle, zagrebački taksiji mogu biti skupi, cijene im variraju i ponekad ih čekamo dulje nego što je najavljeno, no bitno je razumijeti kako funkiciniraju te da nisu uvijek vozači krivi. Raspitajte se o cijeni, tražite račun i budite sigurni za plaćate poštenu cijenu.


Komentari