Ipak u zatvoru: Osumnjičeni u slučaju grupnog silovanja kod Zadra mogli bi uskoro završiti iza rešetaka

Ilustracija

Slučaj grupnog silovanja u okolici Zadra, koji je potresao javnost, ima nove detalje.

Naime, kako piše Večernji list, osim DORH-a koji je tražio zatvor za mlađe punoljetnike žalili su se i odvjetnici osumnjičenih i to na odluku o zabrani približavanja.

“S obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice obavještavam Vas kako je danas 17. listopada 2019. godine Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru, a nakon zaprimanja žalbi stranaka donijelo odluku u toj pravnoj stvari vezano za istražni zatvor. Odluka je napisana i otpremljena strankama”, stoji u priopćenju koje je stiglo od glasnogovornika Županijskog suda u Zadru, neobrazlažući u tom mailu je li usvojena žalba DORH-a iz koje su tražili da se poništi presuda suca istrage Ivana Markovića, a koji je petorici mlađih punoljetnika i dvojci maloljetnika nije odredio istražni zatvor zbog prijave da su u godinu dana sedam puta silovali, odnosno bludničili nad tada 15-godišnjom djevojčicom iz okolice Zadra.

Je li izvanraspravno vijeće odredilo da osumnjičeni idu u pritvor ili se ostaju braniti sa slobode, za sada nije poznato, iako je sa suda navedeno da je odluka na žalbe otpremljena svim stranama. Policija nije ni potvrdila ni demantirala neslužbene špekulacije koje su se pojavile u Zadru prema kojima je određeno 30 dana zatvora petorici mlađih punoljetnika, a dvojica maloljetnika će biti ispitana redovnim putem.


Komentari