Ipak se neće raditi do 68 godine? Hrvatska udruga poslodavaca zbog jedne Vladine odluke odgodila konferenciju

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatska  druga poslodavaca jutros je odgodila konferenciju za medije koju su danas trebali održati jer su, kako su priopćili, dobili najavu iz vlade da će se povući prijedlog izmjena Zakona o radu kojim se otvara mogućnost produljenja rada na još tri godine nakon što se ispune uvjeti za mirovinu sa 65 godina.

“Navedeni prijedlog izmjene ZOR-a bio je dio paketa zakona vezanih uz mirovinsku reformu te nam je ujedno najavljeno da će se kroz socijalni dijalog razgovarati o nužnim poboljšanjima radnog zakonodavstva”, priopćili su iz Hrvatske Udruge poslodavaca.

Podsjetimo, izmjenama Zakona o radu koje je sad predložilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava na čelu s mladim ministrom Josipom Aladrovićem, vlada je planirala omogućiti radnicima da nakon 65. godine biraju hoće li otići u svoju redovnu mirovinu, i to s otpremninom, ili će odučiti ostati raditi do 68. godine, što bi u ekstremnom slučaju značilo da bi te tri dodatne godine mogli provesti na bolovanju, a da bi cijeli trošak snosio poslodavac.

Na takvo su se rješenje, odmah nakon što je ono dospjelo u javnost, žestoko pobunili poslodavci.


Komentari

loading...