IPAK SE DOGODILO: I niži razredi osnovnih škola prelaze na online nastavu! Bilježi se veliki izostanak učenika i djelatnika

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs konstantno je govorio kako je Model C  posljednja opcija, toliko da se nekad činilo kako nas uvjerava da neće dozvoliti da škole pređu na model C, bar kad su u pitanju niži razredi osnovne škole.

Ipak, nakon vijesti o prelasku srednjih škola na online nastavu, stiže nam i vijest kako svi učenici Zagrebačke županije prelaze na online nastavu, a kako doznajemo, niti u vrtićima više situacija nije najbolja.

U razdoblju od 8. do 14. prosinca zaraženo je 90 učenika osnovnih škola te 33 djelatnika radi čega je u samoizolaciji završilo 150 razreda.

S obzirom na epidemiološku situaciju s više od 5000 aktivnih slučajeva na području Zagrebačke županije, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave na daljinu za osnovne škole kojima je osnivač Zagrebačka županije i to u razdoblju od 16. do 24. prosinca 2020. godine.

Preporučeno je gradovima Samoboru, Zaprešiću, Velikoj Gorici i Vrbovcu koji su osnivači osnovnih škola na svojem području, da analiziraju epidemiološku situaciju te prema potrebi donesu odluku o uvođenju nastave na daljinu.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić spomenutu odluku donio je na prijedlog Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije i Službe za školsku i sveučilišnu medicinu pri Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Naime, u razdoblju od 8. do 14. prosinca zaraženo je 90 učenika osnovnih škola te 33 djelatnika radi čega je u samoizolaciji završilo 150 razreda.

Grad Samobor jučer je potvrdio odluku o tome da svi učenici prelaze na online nastavu.

“Na preporuku Stožera civilne zaštite, a nakon konzultacija s ravnateljima samoborskih osnovnih škola, donesena je odluka kako će se nastava u školama održavati do petka, 18. prosinca.

Nakon toga, od ponedjeljka, 21. prosinca pristupit će se održavanju nastave na daljinu.

Odlučeno je to sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj virusom COVID-19, te izostanku većih odstupanja u broju zaraženih učenika i djelatnika u dnevnim izvješćima osnovnih škola.

Odluku za pojedina razredna odjeljenja donijet će ravnatelji u dogovoru s nadležnim epidemiološkim službama”, izvijestili su iz grada.


Komentari