IPAK NIJE PROPUCAN! Završen očevid aviona Croatia Airlinesa, poznato zašto je došlo do oštećenja

Ilustracija (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Na pisti sarajevskog aerodroma tijekom jutra se provodio jer je došlo do oštećenja aviona Croatia Airlinesa. Zrakoplov je sinoć iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, a u tamošnjim medijima pojavila se informacija da su oštećenja nastala iz vatrenog oružja, no glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić naglasio je da se radi neprovjerenim podacima.

Glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić za N1 je komentirao situaciju i poručio da su informacije koje dolaze iz BiH neprovjerene.

“Očevid je u tijeku. Činjenica jest da je avion sletio u Sarajevo s određenim oštećenjima, ali informacije koje se pojavljuju u bosanskohercegovačkim medijima su neprovjerene. Nakon očevida će se znati o čemu se radi, moguće da su u pitanju mehanička oštećenja drugog uzroka, a ne da je avion propucan”, poručio je Janušić.

Kasnije se oglasilo tužiteljstvo BiH koje je demantiralo spekulacije da je avion propucan.

“Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koordinirao je provođenje očevid koji je na Aerodromu Sarajevo izvršio očevidni tim. Nakon provedenog uviđaja prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na zrakoplovu nastalo djelovanjem vatrenog oružja. Prema stavu stručnih osoba oštećenje je prouzročeno mehaničkim udarcem. Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica, niti drugih tragova koji bi ukazivali na dejstvo projektila iz vatrenog oružja”, stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Komentari