IPAK IDE U ZATVOR Županijski sud novom presudom oštrije kaznio 25-godišnjaka za brutalni napad na zagrebačkog taksista

Foto: Guliver

Sukob tijekom kojega je 25-godišnji Ante B premlatio taksista, zagrebački Županijski sud je kaznio 10-mjesečnim zatvorom, javlja Jutarnji list.

Prvotno je kazna trebala biti samo rad za opće dobro, ali žalba državnog odvjetništva preokrenula je presudu na drugom stupnju.

Inače, Ante B. je sin jednog voditelja odjela u jednom ministarstvu, a tijekom suđenja je priznao krivnju, te se ispričao taksistu Vladimiru K. koji je uslijed obrane prijetio pištoljem, ali ga nije iskoristio (na čemu mu se Ante zahvalio).

Fizički sukob se dogodio 14. travnja u zoru, kada se Ante taksijem vraćao iz kluba “Bunga Bunga”. Sjeo je na suvozačku mjesto, pokraj, taksista te imao više od jednog promila alkohola u krvi.

“Sa svojim prijateljima Dominikom i Lucijom toga dana ušao sam u taksi. Tijekom vožnje raspravljao sam s Lucijom, ali nisam primijetio da sam naporan kao što znam biti. Vozač mi je u jednom trenu rekao da prekinem, na što sam mu odgovorio da se ne miješa u moj razgovor s Lucijom. Stali smo na Vrapčanskoj cesti jer je očito i Luciji i vozaču prekipjelo. Vozaču sam rekao neke pogrdne riječi, ali smatram da nisu bile teške, nakon čega mi je on uvrijedio mamu. Ulovio sam ga pritom za vrat pa je izvadio pištolj te mi ga prislonio uz obraz i rekao da će pucati ako ne izađem. Rekao sam mu neka puca jer da nije fora. Pitao me izlazim li, a kad sam izašao iz auta, bez razmišljanja sam ga udario. On je pao na pod i ponovno ustao te pucao iz pištolja”, rekao je Ante tužiteljstvu nakon uhićenja, prenosi Jutarnji list.

Taksist Vladimir završio je te zore s gadnim ozljedama. Imao je podljeve očiju, razderotine vjeđa, prijelom sinusa i očne šupljine s pomakom, više krvarenja i prijelom nosnog nastavka gornje čeljusti.

Kao svjedok događaja, Dominik je rekao kako je Lucija pozvala i platila taksi, a Ante ju je maltretirao, čak u jednom trenutku i rekao da će “nabiti je, ako je vidi vani”. U tom je trenutku Lucija zatražila da Ante izađe iz taksija, čime je započela svađa koja je završila tučnjavom.

“Vozač je u ruci u tom trenutku držao pištolj usmjeren prema autoradiju. Rekao sam Luciji da izađemo iz auta, udaljili smo se 15 metara od auta, ona (Lucija) je vrištala, a u jednom trenutku taksist i Ante su bili izvan auta. Taksist je, dok ga je Ante rukama gušio za vrat, u zrak ispalio jedan hitac. Uplašili smo se pucnja. Ante je zatim vozača udarao i šakama, nakon čega su brzo stigli policajci koji su Antu, dok je čovjeka šaketao po glavi, primili, odmaknuli i posjeli u policijski auto. Vidio sam tad da Ante na stražnjem sjedalu udara glavom po staklu ničim izazvan”, prepričao je Dominik, prenosi Jutarnji.

Lucija je dodala i kako je taksist molio Antu da prestane jer će ga morati ozlijediti.

“Nakon što je vozač ispalio hitac u zrak, Ante ga je i dalje udarao. Nije dozvoljavao taksistu da se udalji i zatvori vrata auta, već je šakama i nogama lupao po auto i vozaču”, rekla je Lucija, prenosi Jutarnji list.

Cijeli događaj je naposljetku postao i viralan, jer je jedan prolaznik mobitelom snimio tučnjavu. Sud je zaključio kako rad za opće dobro, kao prvostupanjska odluka, nije dovoljna za svrhu kažnjavanje te je poništena na županijskoj razini.

Komentari