Inicijativa ‘Škola za sve’ predala svoje zahtjeve: U petak sastanak s ministricom Divjak

Damjan Tadic / CROPIX

Inicijativa “Škola za sve!” danas je u zgradi Vlade predala svoje zahtjeve sa subotnjeg prosvjeda premijeru Andreju Plenkoviću, piše N1.

“Mi smo urudžbirali zahtjev i komunicirali smo s uredom premijera. Nismo tražili sastanak jer mislimo da za sada za to nema potrebe”, rekao je Renato Petek iz inicijative.

Prema informacijama s kojima raspolaže, oko 500 zahtjeva za pomoćnicima u nastavi još nisu riješeni. Kaže i kako neka djeca jednostavno ne mogu u školu bez pomoćnika. “Nadam se da će se do sastanka u petak koji je sazvala ministrica sve biti riješeno”, istaknuo je.

Povećanje broja zahtjeva za pomoćnicima vidi u činjenici da se smanjuje stigma pa su roditelji spremniji tražiti pomoć za svoju djecu.

Istaknuo je i zahtjeve koje su uputili premijeru:

Traže da se riješe otvorena pitanja oko pomoćnika u nastavi i njihov status, da se posloži sustav u kojem će se svi zahtjevi za dodjelu pomoćnika rješavati do 31. srpnja, da jedinice lokalne uprave osnuju centre podrške, to je do sada samo Zagreb napravio, i uključivanje djece s poteškoćama u reformu “Škola za život”.


Komentari