Imao je potvrdu i nosio masku: Ravnatelj zagrebačkog KBC-a komentirao Plenkovićev posjet supruzi u bolnici

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Uz brojne čestitke, treće dijete premijera Andreja Plenkovića donijelo je i prozivke oporbe zbog nejednakog tretmana čelnika vlade naspram drugih ljudi.

Kako je Zagreb.info ranije pisao, Mostov Trpimir Goluža nezadovoljan je time što je Plenković posjetio suprugu Anu u zagrebačkoj Petrovoj bolnici jer, kako kaže, tamo su još uvijek na snazi epidemiološke mjere koje očevima zabranjuju posjete.

“U Petrovoj su još uvijek zabranjene posjete ženama koje su neposredno rodile. Ne bi me čudilo da premjer ima pristup negdje gdje nitko drugi nema”, komentirao je Goluža, inače ginekolog u toj istoj bolnici.

No, kako piše Večernji list, situaciju je za Hinu komentirao Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb. Naveo je kako je od liberalizacije HZJZ-ovih smjernica prošlo dva i pol mjeseca te su u međuvremenu očevima dopustili boravak tijekom rađanja djeteta.

“Uvjet je uredna covid potvrda, koju premijer ima, kao i njegova supruga, propisna odjeća i maska, to je sve ispoštovano. Premijer ima covid potvrdu i nosio je masku cijelo vrijeme dok je bio sa suprugom u kabini, kao i mnogi drugi očevi”, rekao je Ćorušić Hini, prenosi Večernji.


Komentari