Ima li kraja? Nevjerojatna priča o uhljebljivanju u Gradskoj plinari! Ovo mora pročitati cijeli grad

Screenshot: Facebook

U zagrebačkoj Gradskoj plinari trenutačno je zaposleno petero članova iste obitelji, piše Telegram hr.  Naime, u plinari su zaposleni otac Mile Klanac, njegov sin Luka i kći Ana te nećak i nećakinjaKrešimir Marić i Mateja Klanac Vukičević.

Međutim, brojni su bratići, žene, kćeri iz iste obitelji, zaposleni ili su bili zaposleni u plinari.

Prvo je u zagrebačkoj Gradskoj plinari zaposlen Ivan Klanac, nakon njega dolaze njegovi bratići Joso Jurjević te Ante Klanac. Potom Ivanova sestra Ika Marić i brat Ante Klanca – Mirko Klanac. U plinari je zaposlen još jedan bratić iz drugog koljena – Ante Jurjević. U međuvremenu u posao ulazi i supruga nešto ranije spomenutog Ante Klanca – Iva Klanac. Na red potom dolazi brat Ivana Klanca, Mile Klanac. Nakon što je na poslu pronašao ljubav, Mile nakon vjenčanja poslovne brige dijeli sa svojom ženom, Renatom Klanac. U plinari je zaposlen i njegov nećak, odnosno sin Ike Marić, Krešimir Marić. Uskoro je zaposlena i kći Ivana Klanca – Mateja Klanac Vukičević.

Komplicirano je to obiteljsko stablo, ali svakako je zanimljivo da su baš svi radili u Gradskoj plinari. Posljedni su došli kćer i sin Mile Klanca. Sin Luka je zaposlen od prošle godine u listopadu, a kćer Ana je zaposlena prije nekoliko mjeseci na određeno vrijeme. 

Nevjerojatno je da je u zagrebačkoj Gradskoj plinari posao je kroz godine pronašlo 14 članova iste obitelji. 


Neki članovi ove obitelji već su u mirovini, pa ih tako danas radi petero. Prema posljednjem financijskom izvješću u GPZ-u je zaposleno 405 ljudi, a prosječna mjesečna neto plaća iznosila je, za hrvatske pojmove, neloših 7669 kuna neto.

No obitelj Klanac nije se raširila samo po Gradskoj plinari. Kako prenosi Telegram Marija Klanac, sestra Mateje Klanac Vukičević koja također radi u plinari, zaposlena je u uredu gradonačelnika Milana Bandića . Da je Marija Klanac doista u gradskoj službi otkriva i popis zaposlenika Grada Zagreba koji je još 2017. objavio gradonačelnik Bandić, nakon što su mediji otkrili da je to tijelo premreženo obiteljskim vezama.

Nakon pijane nesreće Milana Bandića iz 2002. godine Mile Klanac je kao tadašnji zamjenik načelnika postaje prometne policije, tražio od policajaca koji su zaustavili gradonačelnika Bandića pijanog, da izbace podatke o alkotestu iz izvješća. Takođerm zahtjevao je da prešute i izbace dio da je Milan Bandić prilikom izvlačenja iz vozila pružao otpor policajcima što je kazneno djelo.

Već se puno puta pisalo o zapošljavanju preko veze kod gradonačelnika Bandića. Doduše, nije kažnjivo zaposliti članove iste obitelji, ali pitanje je jesu li zadovoljili uvjete natječaja. 

Komentari

loading...