Ima li kraja hladnim danima u svibnju? Stiže još jedna hladna fronta!

Piękno w Tobie!

Ako ste pomislili da je kraj hladnim danima u svibnju za vas imamo loše vijesti. Kao i protekloga vikenda i ovoga sa Arktika u naše krajeve stiže hladna fronta i donosi novu veliku promjenu vremena.

Već u nedjelju će značajno zahladiti u središnjoj Europi, dok će početkom tjedna arktička fronta zahvatiti Balkanski poluotok i Mediteran.

Zbog novog prodora hladnog zraka ponovno će značajno zahladiti, a meteorolozi sa Severe Weathera ne isključuju snijeg u nizinama i novi mraz.

HRT-ov meteorolog Zoran Vakula u najnovijoj prognozi potvrđuje kako će od nedjelje opet biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije. Ponegdje će biti i obilnije kiše, u nedjelju osobito na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima.

U kopnenom će području puhati većinom umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, gdjekad i s olujnim udarima, a na većem dijelu Jadrana od nedjelje često jaka bura, ponegdje i olujna, ne samo na udare. Jugo će se vjerojatno do ponedjeljka zadržati samo na jugu.

U drugom dijelu sljedećega tjedna povećava se vjerojatnost za malo stabilnije, mirnije i manje hladno vrijeme, uz više sunčanih sati i manje kiše, a dugotrajnije suho, sunčano i relativno toplo razdoblje moguće je tek u posljednjem svibanjskome desetodnevlju.


Komentari