I u inozemstvu ide popuštanje mjera jer će zoološki vrt u Beču uskoro ponovno otvoriti svoja vrata

Slike: © Daniel Zupanc

Vijest o ponovnom otvaranju bečkog zoološkog vrta „Tiergarten Schönbrunn“ 15. svibnja razveselit će brojne ljubiteljice i ljubitelje životinja. U jeku pandemije koronavirusa u prvom su planu zaštita zdravlja posjetitelja i djelatnika, stoga je rad ovog poznatog zoološkog vrta organiziran uz određena ograničenja te će se kontinuirano prilagođavati preporukama nadležnih institucija i razvoju situacije.

Kako bi se posjetitelji tijekom razgledavanja mogli pridržavati propisanog razmaka, bit će postavljeni putokazi. Uprava zoološkog pokušat će otvoriti pojedine unutarnje nastambe tako što će organizirati kretanje posjetitelja samo u jednom smjeru. Osim toga, u ponudi neće biti vođeni obilasci vrta, a gastronomski objekti i trgovina u sklopu zoološkog vrta radit će ograničeno uz pridržavanje sigurnosnih mjera. Ulaznice će biti moguće kupiti unaprijed putem interneta. 

Iako je bečki zoološki vrt radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusom još 12. ožujka zatvoren za sve posjetitelje, djelatnici koji su zaduženi za brigu o životinjama i održavanje nastambi i dalje su svakodnevno obavljali svoj posao, a život unutar njegovih zidina tekao je dalje. Tako su u međuvremenu na svijet došli mladunci prstenastorepih lemura, ružičastih plamenaca i rijetke vrste gazele Nanger dama mhorr, dok su petomjesečna polarna medvjedica Finja i četveromjesečno mladunče gibona, čiji spol još nije poznat, još malo porasli i postali vrlo živahni. U ovo se doba godine većina životinja može vidjeti u svojim vanjskim nastambama, što će zasigurno oduševiti sve koji se odluče posjetiti ovaj zoo.


Komentari