I SLUŽBENO POTVRĐENO! Rok za korištenje europskih sredstava za obnovu Zagreba od potresa produljen do kraja lipnja 2023. godine

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima povjerenika Europske komisije za proračun i administraciju Johannesa Hahna.

Uz predsjednika Vlade bili su ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina.

Slijedom jučerašnje odluke Europske komisije Hrvatskoj je i službeno produljen rok za korištenje sredstava EUSF-a za sanaciju štete od potresa u Zagrebu do kraja lipnja 2023. godine, što je usklađeno s razdobljem za korištenje alokacije zbog potresa na Banovini uslijed progresivne štete.

Zahvalivši Europskoj komisiji na prihvaćanju argumentacije koju je iznijela hrvatska Vlada, predsjednik Vlade i nadležni ministri izvijestili su povjerenika Hahna o poduzetim koracima za ubrzanje korištenja sredstava iz EUSF-a kako bi se dodijeljena alokacija uspješno izvršila u roku.


Komentari