I ove godine nastavljaju biti primjer: Maturanti zagrebačke gimnazije umjesto prosipanja hrane, učinit će humano djelo

Zlatko Gašpar/Facebook (socijalni dućan)

Šest tisuća maturanata s nestrpljenjem očekuje sutrašnju veselu proslavu završetka svog srednjoškolskog obrazovanja. Tradicionalno, maturanti će se prošetati gradom od Trga bana Jelačića do Bundeka gdje ih očekuje zabavni program uz brojne DJ-eve. I dok su mnogi već rezervirali separee, stolove, prostore i kuće za “after party”, ima i onih koji su pripremili brašno, jaja i ostale namirnice kojima se planiraju međusobno gađati i prosipati okolo.

Jedna od škola koja se protivi takvoj vrsti “zabave” je zagrtebačka XV. gimnazija koja već četvrtu godinu zaredom prikuplja namirnice i higijenske proizvode koje će predati sutra u 10 sati socijalnom dućanu u Zagrebu, odnosno Crvenom križu koji posreduje između njih.

“Već četvrtu godinu za redom naši maturanti umjesto ružnog običaja prosipanja hrane po gradskim ulicama pokazuju svoju zrelost, socijalnu osjetljivost i empatiju sa sugrađanima koji u ovim teškim vremenima trebaju pomoć u hrani i korisnici su socijalnog dućana”, pohvalila se uprava škole na svojim internetskim stranicama.


Komentari