I iz ovih će zemalja putnici na samoizolaciju: U Hrvatskoj i 25. zaraženi koronavirusom

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrđeno je još šest oboljelih osoba novim koronavirusom, navode iz Stožera civilne zaštite.

Tri osobe su bliski kontakti već oboljelih osoba iz Rijeke. Dvije osobe, koje su došle iz Austrije i Njemačke hospitalizirane su u Zagrebu, a jedna, koja je došla iz Italije, hospitalizirana je u Sisku.

Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 25 oboljelih osoba, a dosad je ukupno testirano 483 uzorka. U ovom trenutku još je 39 uzoraka na testiranju.

Pod zdravstveni nadzor do današnjeg dana stavljena je 5900 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom, a u funkciji su karantene u Gradu Zagrebu, Primorsko – goranskoj, Dubrovačko – neretvanskoj, Splitsko – dalmatinskoj i Istarskoj županiji, u kojima je smještena 31 osoba.

Također, proširen je broj zemalja iz kojih dolaze putnici, a nad kojima će se provoditi mjere samoizolacije. To su Kina, Južna Koreja, Hong Kong, Japan, Singapur, Malezija, Iran, Italija, Njemačka, Francuska, Švicarska, Španjolska, Austrija, UK,  Nizozemska i Švedska.


Komentari