HZZO povećao cijene zdravstvene zaštite koju plaća bolnicama

HZZO

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) povećao je cijene zdravstvene zaštite koju plaća bolničkim zdravstvenim ustanovama, što za njih znači povećanje prihoda, priopćeno je u četvrtak nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

Povećana je osnovna vrijednost s kojom se množe koeficijenti za dijagnostičko-terapijske skupine, pa je tako dosadašnja osnovna vrijednost povećana s 8020 kuna na 8100 kuna, piše N1.

Radi zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu HZZO će i dalje financirati rad doktora medicine bez specijalizacije. Dopunom Odluke o izboru doktora medicine bez specijalizacije za koje će se financirati rad pod nadzorom temeljem javnog natječaja, u Listu prvenstva uvršten je 21 kandidat.

Nastavlja se i financiranje rada pripravnika – doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine na osnovu javnog natječaja, te je na Liste prvenstva pripravnika uvršteno 18 kandidata.

Nakon provedenih natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a sklopit će ugovore o radu s odabranim kandidatima.


HZZO će u studenome raspisati natječaj za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za djelatnosti bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite te posebne programe za iduće trogodišnje razdoblje, od 2020. do 2022. godine, kaže se u priopćenju.

Komentari

loading...